Rețetă de suc de roşii pentru iarnă. Evită produsele cu chimicale din comerț!

Iulia Mirică

Suc de roșii pentru iarnă -rețeta care vă va ajuta să vă hrăniți sănătos copiii în anotimpul rece

Unele specii de roșii sunt mai dulci decât altele, în funcție de gradul de maturitate și sortimentul acestora. Pentru un suc de roșii perfect, utilizați cele mai coapte roșii pe care le puteți găsi.

Puteți adăuga și șapte linguri rase de zahăr, pentru a echilibra aciditatea naturală a roșiilor, însă puteți folosi mai mult sau mai puțin, în funcție de gusturi. Având în vedere că este o rețetă ușoară, pentru prepararea căreia puteți achiziționa ingredientele din orice piață, este recomandat să faceți suc de roșii în propria bucătărie.

Ingrediente pentru suc de roșii pentru iarnă:

5 kilograme de roșii coapte
1/2 legătură de frunze țelină
1/2 legătură de pătrunjel verde

5 pași pentru a prepara suc de roșii pentru iarnă:

1. După ce v-ați asigurat că toate roșiile din compoziție sunt foarte bine coapte (acestea pot fi și de mai multe soiuri), spălați-le bine sub un jet de apă rece. Se taie în sferturi sau în jumătăți, dacă sunt mai mici, și se taie partea de care a fost prinsă codița.

2. Cu ajutorul unei mașini de carne, la care ați setat separatorul de roșii, se îndepărtează semințele și coaja de pulpa de roșii, repetând acest proces de 2-3 ori. Dacă nu aveți mașină de carne, puteți fierbe roșiile cu semințe și coajă, în câteva căni cu apă, după care să treceți această compoziție printr-o sită deasă.

3. Pulpa de roșii obținută după separarea semințelor și a cojii se pune într-o oală cu o bază mai groasă, chiar pe o placă de fontă deasupra aragazului. Cu ajutorul unei linguri de lemn, se amestecă această compoziție constant și puteți adăuga și zahăr, dacă doriți să anulați aciditatea roșiilor. Se lasă pe foc până când scade un sfert din compoziția totală de suc de roșii.

4. Se adaugă frunzele de pătrunjel verde și de țelină spălate în prealabil și se poate turna sucul de roșii în sticle sau borcane sterilizate înainte. Turnați încet compoziția, având grijă să nu se spargă borcanele. Se înfiletează capacele și se pun în apă care fierbe pentru 15-20 de minute, pentru a se steriliza.

5. Se acoperă cu o păturică, lăsându-se pentru aproximativ o oră în oala cu apă fierbinte. Se scot și se învelesc în prosoape de bucătărie, lăsându-se astfel până a doua zi. Se depozitează în cămară sau într-un loc răcoros și uscat.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa