Gogoșari la borcan- rețetă pentru toamnă

Iulia Mirică

Această rețetă de gogoșari la borcan vă va fi utilă mai ales în cazul în care doriți să pregătiți salată de boeuf, salată orientală sau doriți o murătură alături de friptură.

Puteți adăuga un mix de condimente pentru murături sau diferite bobițe aromate, precum cele enumerate mai jos. Iată ce pași trebuie să urmați pentru o rețetă delicioasă de gogoșari la borcan! Puteți dubla sau tripla cantitatea de ingrediente dacă doriți să aveți aceste murături pentru o perioadă mai lungă.

Ingrediente pentru gogoșari la borcan:

1,5 kilograme de gogoșari
1/2 litru de oțet
câteva tije de hrean
1 1/2 linguri cu vârf de sare
1 1/2 lingurițe cu zahăr
piper
câteva boabe de ienibahar
1-2 foi de dafin

3 pași pentru a prepara gogoșari la borcan:

1. Într-un litru de apă, într-o oală mare, se adaugă jumătate de litru de oțet și condimentele de murături, alături de foile de dafin, sarea și zahărul. Se amestecă bine ingredientele pentru saramură și se lasă oala pe foc, până când ajunge la punctul de fierbere.

2. Gogoșarii se spală bine sub un jet de apă rece, se curăță de cotor și semințe, după care se taie în sferturi. Se adaugă o parte din ardeii tăiați în saramura de pe foc, lăsându-se pentru aproximativ 5 minute sau până când se înmoaie puțin și își schimbă culoarea. Se scot cu ajutorul unei palete într-un castron, după care se repetă procedeul cu gogoșarii rămași.

3. Într-un borcan sterilizat, așezat pe un grilaj mic de metal, se pun câteva tije de hrean curățate în prealabil. Se adaugă gogoșarii, adăugând hrean și pe marginea borcanului din când în când. Borcanul trebuie umplut cu gogoșari până sus, după care se adaugă și zeama în care au fiert. Se înfiletează capacul și se lasă la temperatura camerei gogoșarii, iar când se răcește borcanul, se pune în cămară.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa