Paella cu pui, o rețetă cu influențe spaniole

Iulia Mirică

Una dintre mâncărurile tradiționale spaniole este paella, iar pentru astăzi v-am pregătit o rețetă de paella cu pui. Nu renunțăm nici la creveți, dar se mai adaugă și chorizo pe lângă aceștia și pui, pentru un gust autentic de pe malurile Mediteranei. Preparatul va fi gata în aproximativ 50 de minute, iar ingredientele pregătite ajung pentru 4 porții delicioase de paella cu pui. Iată ce pași trebuie să urmați pentru o cină care merge perfect alături de un pahar de vin pentru cei mari și un fresh de portocale pentru piticii familiei!

Ingrediente pentru paella cu pui:

2 căței de usturoi
1 ceapă
1 morcov
15 grame de frunze de pătrunjel verde
70 de grame de chorizo
2 pulpe dezosate de pui
ulei de măsline
1 linguriță de boia de ardei dulce
1 ardei roșu
1 lingură de piure de roșii
300 de grame de orez pentru paella
100 de grame de mazăre congelată
200 de grame de creveți decorticați semi-preparați
1 lămâie

5 pași pentru a prepara paella cu pui:

1. Se curăță și se feliază subțire cățeii de usturoi. Ceapa și morcovul se curăță, se spală bine sub un jet de apă rece și se toacă relativ mărunt. Se spală și frunzele verzi de pătrunjel, se toacă mărunt, după care se taie în bucăți mai mari chorizo și pulpele de pui spălate bine în prealabil.

2. Se pune o lingură de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu, se adaugă usturoiul, ceapa, morcovul, tulpinile de pătrunjel, chorizo, carnea de pui și boiaua de ardei, lăsându-se să se prăjească timp de aproximativ 5 minute, amestecând periodic.

3. Ardeiul roșu se curăță de semințe și se toacă, după care se adaugă în tigaie, unde se lasă pentru aproximativ 5 minute în această compoziție.Se adaugă și piureul de tomate, după care se adaugă orezul, se amestecă timp de câteva minute, astfel încât să se întrepătrundă aromele.

4. Se toarnă 750 de mililitri de apă clocotită și se adaugă un vârf de cuțit de sare și unul de piper. Se pune un capac și se aduce la punctul de fierbere, după care se reduce focul la mic, timp de 15 minute, amestecând periodic din exterior în interior și invers, mai adăugând un strop de apă dacă este necesar.

5. Se adaugă mazărea și creveții și se mai gătește paella pentru încă 5 minute sau până când se gătesc bine toate ingredientele. Se adaugă frunzele verzi de pătrunjel tocate mărunt și se servește paella cu felii de lămâie pe o parte a farfuriei. Dacă vreți să mai adăugați puțină culoare preparatului, puteți să adăgați în timpul gătirii și 6 midii, 6 scoici sau orice alte tipuri de pește doriți.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa