Ciorbă de vită cu sfeclă roșie pentru un prânz delicios în familie

Iulia Mirică

Dacă nu mai aveți idei de rețete pentru ora prânzului, puteți încerca această ciorbă de vită cu sfeclă roșie. Timpul de preparare este de 20 de minute, iar cel de gătire de 2 ore și jumătate. Gradul de complexitate al acestei rețete este redus, așa că iată cum puteți prepara un prânz delicios și hrănitor pentru cei dragi!

Ingrediente pentru ciorbă de vită cu sfeclă roșie:

8 căni cu apă
450 grame de carne de vită
1 ceapă mare, decojită și tăiată în 4
4 sfecle medii, decojite și tocate mărunt
4 morcovi, curățați și tocați
1 cartof roșu mare, decojit și tăiat cubulețe
2 căni de varză tăiată felii subțiri
3/4 cană de mărar proaspăt tocat
3 linguri de oțet de vin roșu
1 cană cu smântână
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

4 pași pentru a prepara ciorbă de vită cu sfeclă roșie:

1. Se adaugă 4 căni de apă într-o oală mare, alături de carne și ceapa tăiată în sferturi. Se aduce la punctul de fierbere, după care se dă focul la mic, se acoperă cu un capac și se fierbe până când se frăgezește carnea, pentru aproximativ 1 oră și 30 de minute.

2. Se scoate carnea din oală, îndepărtând orice os, țesut și excesul de grăsime. Se taie mărunt carnea, se pune într-un castron și se lasă la frigider. Zeama în care a fiert carnea se lasă să se răcească, după care se lasă la frigider pentru aproximativ 4 ore.

3. Când se răcește zeama, grăsimea se adună la suprafață, se scoate și se aruncă. Se pune iar oala pe foc, se adaugă apa rămasă, alături de morcovi, sfeclă și cartofii tăiați cubulețe. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce căldura la mic, se acoperă oala cu un capac și se fierbe compoziția timp de 30 de minute sau până când se frăgezesc legumele.

4. Se adaugă carnea mărunțită în oală, alături de varză și jumătate de cană de mărar proaspăt tocat. Se gătește pentru încă 15 minute, după care se adaugă oțetul și se asezonează cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Se servește cu smântână și mărar proaspăt.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa