Varză de Bruxelles cu bacon și nuci pecan

Iulia Mirică

Rețeta perfectă pentru cină – varză de Bruxelles cu bacon și nuci pecan

Ați rămas fără idei aromate pentru cină? Venim în ajutorul vostru cu această rețetă delicioasă de varză de Bruxelles cu bacon și nuci pecan. Acest preparat va fi gata în aproximativ 20 de minute, iar ingredientele pregătite ajung pentru 8 porții, așa că puteți chema liniștite la masă și prietenii, pe lângă familie. Iată ce pași trebuie să urmați pentru rețeta aceasta rapidă de cină perfectă!

Ingrediente pentru varză de Bruxelles cu bacon și nuci pecan:

225 grame de bacon, tăiat în fâșii subțiri
900 grame de varză de Bruxelles, tăiată și mărunțită
1 linguriță de sare Kosher
2/3 cană de nuci pecan, prăjite și tocate grosier
3 căței de usturoi, curățați și tocați mărunt
1 linguriță de cimbru proaspăt, tocat mărunt
3 linguri de sirop de arțar
1-2 linguri de zeamă de lămâie

3 pași pentru a prepara varză de Bruxelles cu bacon și nuci:

1. Verzele de Bruxelles se spală și se usucă bine pe prosoape de hârtie. Într-o tigaie non-adezivă mare, se gătește baconul la foc mediu, până când acesta se rumenește și devine crocant. Se scot feliile de bacon pe o farfurie tapetată cu prosoape de bucătărie, cu o spatulă cu fante, pentru a lăsa grăsimea topită în tigaie.

2. Se adaugă verzele de Bruxelles în tigaie, se asezonează cu un vârf de cuțit de sare Kosher și se gătesc în grăsimea rămasă de la bacon, până când se înmoaie și încep să apară pete maro, pentru aproximativ 4-6 minute.

3. Se adaugă usturoiul și cimbrul, lăsându-se să se gătească pentru alte 3 minute. Se asezonează, după gustul fiecăruia, cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Se adaugă nucile pecan, baconul scurs, se toarnă siropul de arțar și puțină zeamă proaspăt stoarsă de lămâie. Se servește cald acest preparat sau la temperatura camerei.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa