Năut cu spanac și roșii, o gustare delicioasă și nutritivă

Iulia Mirică

Iată o gustare sănătoasă perfectă, bazată pe năut cu spanac și roșii. Puteți să o preparați și ca o cină mai ușoară, timpul de preparare al său fiind de 10 minute, iar cel în care este gata de 25 de minute.

Ingredientele pregătite ajung pentru 4 porții, așa că sunt cantitățile perfecte pentru o gustare în familie. Iată cât de ușor puteți face și voi acest preparat în propria bucătărie!

Ingrediente pentru năut cu spanac și roșii:

1 lingură de ulei vegetal
1 ceapă roșie, feliată
2 căței de usturoi, curățați și tocați
1 bucată de 2 centimetri de ghimbir proaspăt, tocat
2 ardei roșii iuți, tăiați în felii subțiri
1/2 linguriță de turmeric
3/4 linguriță de garam masala
1 linguriță de chimen
4 roșii, tocate
2 lingurițe de pastă de tomate
400 grame de boabe de năut, clătite și scurse
200 grame de frunze de spanac
orez sau lipii, pentru servit

3 pași pentru a prepara năut cu spanac și roșii:

1. Se încălzește o lingură de ulei vegetal într-o tigaie adâncă sau într-un wok și se prăjește ceapa curățată și feliată julienne în prealabil, la foc mic, până când se înmoaie și devine translucidă. Se adaugă usturoiul curățat și tocat mărunt, ghimbirul curățat și dat pe răzătoare, ardeiul iute fără semințe, feliat, și se lasă pe foc timp de încă 5 minute sau până când ceapa este aurie, iar usturoiul ușor prăjit.

2. Se adaugă turmericul (curcuma), garam masala și chimenul, amestecând la foc mic, timp de câteva secunde. Se adaugă roșiile tocate și se toarnă și pasta de tomate, apoi se fierbe timp de aproximativ 5 minute, amestecând ocazional.

3. Se adaugă năutul în tigaie, alături de 300 mililitri de apă. Se lasă să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, înainte de a adăuga spanacul la gătit. Când se ofilește spanacul, puteți închide focul și lăsați puțin să se răcească. Se asezonează cu sare de mare și piper negru proaspăt măcinat și se servește cu orez cu bob lung sau cu lipii.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa