E sigur să bei cafea când alăptezi?

Alexandra Constantin
mama alaptare cafea

E sigur să bei cafea când alăptezi sau mai bine stai departe de băutura ce îți dă energie de teamă ca micuțul să nu fie afectat? Descoperă în rândurile de mai jos dacă este indicat, dar și care e cantitatea pe care o poți consuma.

Obișnuiești să bei de ani buni cafea, dar acum că alăptezi ești mult mai atentă la alimentele și băuturile pe care le consumi. Nu de alta, dar știi că multe dintre ele pot favoriza apariția durerilor de burtică la bebeluș și de aici și temerile aferente. Una dintre nedumeririle multor mame este dacă e sigur să bei cafea când alăptezi, dar și care e cantitatea recomandată de specialiști, potrivit www.babycenter.com. Se știe că primele luni de viață ale micuțului pot să te epuizeze, iar cana aburindă de cafea te ajută să te pui pe picioare după o noapte nedormită și să faci cu brio față meseriei de părinte. Medicul pediatru Sue Swanson răspunde pe rând la aceste întrebări.

Mai multe detalii despre ceea ce poți mânca și bea când alăptezi poți citi și în cartea Dr. Jack Newman Ghidul pentru alăptareCartea se poate cumpăra de aici.

E sigur să bei cafea când alăptezi?

„Da, este sigur să bei cafea când alăptezi. Deși cofeina din alimentele și băuturile pe care le consumi ajunge în laptele matern, cele mai multe cercetări au arătat că doza este mai mică de 1 procent din ceea ce ai băut/mâncat”, explică medicul pediatru. Dar câte căni de cafea poți să bei pe zi? Explicația vine din partea specialiștilor de la Academia Americană de Pediatrie: nu mai mult de trei cești pe zi (nu căni).

Cei mai mulți dintre experți susțin că un consum de cel 300 de ml de cafea pe zi este sigur pe perioada alăptării. Simți totuși nevoia să consumi mai mult de o cană de cafea pe zi? Atunci încearcă să bei treptat cafeaua (cel mai indicat este în prima parte a zilei) sau optează pentru băturile de tip latte, cele care conțin și cafeină, dar au într-o cantitate mai mare lapte.

Specialiștii susțin că este foarte puțin probabil ca bebelușul să fie afectat de consumul de cafea. Cu toate acestea, încearcă să reduci din cantitatea de cafea pe care obișnuiești să o bei sau chiar să elimini băutura din alimentație pentru o săptămână dacă observi că micuțul este foarte agitat după.

Prin eliminarea băuturii din dietă se pot observa cel mai bine eventualele schimbări în comportamentul copilului. Apoi poți să reintroduci cafeaua în alimentație (în doze mai mici decât cea normală pentru început) și să vezi dacă micuțul devine din nou agitat și plângăcios. Comportamentul lui este și răspunsul de care ai nevoie.

„Bebelușul nu este afectat de cafeaua pe care mama obișnuiește să o consume. Așa că e sigur să bei cafea când alăptezi. Bine este ca mama să respecte doza zilnică recomandată și să se bucure de ceașca de cafea fără să își facă griji”, adaugă medicul pediatru Sue Swanson.

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa