Cele mai importante 5 sfaturi despre alăptare de la dr. Sears. Cum te pregătești pentru această etapă

Magda Popescu
mama care alapteaza

La fel cum pregătirile pentru venirea pe lume a bebelușului cresc șansele unei experiențe reușite și împlinite în ceea ce privește nașterea, și pregătirile pentru alăptare ajută viitoarele mame să se bucure, în momentul când va apărea copilul, de hrănirea cu lapte matern. Chiar dacă alăptarea este un fapt natural, la care cel mai mare aport îl are natura și organismul nostru, o pregătire conștientă va face alăptarea o poveste. 

Hrănirea la sân are beneficii importante atât pentru bebeluș, cât și pentru mamă. Dr. Bill Sears, pediatru recunoscut la nivel internațional pentru sfaturile pe care le oferă părinților, și autorul volumului ”Cartea bebelușului” spune că ”pe durata alăptării, bebelușul primește mai mult decât lapte. La pachet cu unul dintre cele mai benefice alimente din lume, vine și învățarea încrederii și sentimentul de confort”.

5 sfaturi despre alăptare importante, oferite de dr. Bill Sears

Pregătirea pentru alăptare este o parte importantă în succesul hrănirii exclusive la sân. De aceea, dr. Sears a întocmit o listă cu etapele pregătirii pentru alăptare, listă publicată în ”Cartea bebelușului”

Fiți atente la schimbările din corpul vostru

Hormonii de sarcină pregătesc în mod natural sânii pentru alăptare. Semnele sarcinii sunt vizibile la nivelul sânilor, de cele mai multe ori. Aceștia cresc în dimensiuni, iar în ultimile luni de sarcină secretă colostru, o substanță gălbuie și lipicioasă care va constitui prima hrană a bebelușului. Este o perioadă în care apreciezi modul excepțional în care corpul se pregătește pentru a susține un copil, apoi a-l hrăni.

Pregătirea sfârcurilor. Mit sau realitate?

Dr. Bill Sears spune că este un mit. Pregătirea sfârcurilor nu este nici necesară, nici utilă. Din contră, acordarea unei atenții mari mameloanelor, poate duce la anxietatea viitoarelor mame. Este bine de știut că bebelușii se hrănesc cu ajutorul sânilor, nu al mameloanelor, iar lucrul care poate împiedica apariția rănilor la nivelul sfârcurilor este atenția la modul în care cel mic se prinde la sân.

După pregătirea fizică, pregătiți-vă mental!

Este foarte important în etapa sarcinii să primiți sfaturi despre alăptare de la medici și consultanți profesioniști. Informațiile corecte vă vor ajuta să vă dați seama că greul de la începutul alăptării nu va fi constant și că va fi din ce în ce mai ușor și mai frumos.

Urmați cursuri de alăptare!

Consultanții în alăptare vă vor oferi informații corecte și importante. Astfel de cursuri vă vor ajuta să inițiați corect alăptarea și să treceți cu bine de etape mai grele cum sunt puseele de creștere sau grevele bebelușilor.

Alegeți-vă specialiști care au informații despre alăptat și consultanți în alăptare acreditați și profesioniști!

Atunci când vă alegeți viitorul pediatru al copilului, anunțați-l că alăptatul pentru voi este prioritar și că aveți nevoie de susținere din partea lui. De multe ori, pediatrul poate influența proaspăta mamă și îi poate veni în ajutor cu informații prețioase.

Startul în alăptare poate fi unul ușor, însă, uneori, poate fi anevoios. Cu ajutorul acestor sfaturi despre alăptare de la medici profesioniști și cu informații și ajutor de la consultanți, puteți avea o alăptare de poveste! 

„Cartea bebelușului” poate fi comandată AICI

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa