Când îi dăm bebeluşului dulciuri?

Iulia Mirică

De la ce vârstă îi putem da bebelușului dulciuri?

Răspunsul este simplu: de la nicio vârstă. Altfel spus, bebelușii nu trebuie să primească dulciuri, recomandat fiind să introduceți dulciurile în alimentația copiilor la cel devreme 2 ani. Bebelușii care sunt expuși la dulciuri (bomboane ambalate cu zahăr sau ciocolată) prea timpuriu pot dezvolta o preferință exclusivă pentru alimente dulci, bazate pe zahăr. Ideal este să vă consultați mereu înainte cu medicul pediatru.

Dezavantajele dulciurilor din comerț

Dulciurile, cum ar fi bomboanele, ciocolata și fructele uscate conțin cantități mari de zahăr. Zahărul încurajează dezvoltarea și atașamentul bacteriilor, iar acizii produși de bacterii pot cauza cariile dentare la dinții de lapte. În plus, introducerea de dulciuri în dieta copiilor prea devreme poate duce la un exces de dulciuri mai târziu, atunci când apar dinții definitivi.

Ce tip de dulciuri să alegi?

Bomboanele sunt pline de calorii goale, iar ceea ce vă doriți cu adevărat este să vă asigurați că ceea ce mănâncă cei mici are un conținut bogat de nutrienți. Aceștia au nevoie de o dietă sănătoasă pentru a alimenta creșterea care are loc în corpul și mintea sa. Bomboanele tari pot reprezenta un pericol de sufocare pentru copiii mici, deoarece acestea pot aluneca cu ușurință în jos pe gât și bloca căile respiratorii.

Bebelușii tind să prefere alimentele cu care se obișnuiesc la început. Copiii au nevoie de alimente de calitate înaltă, cum ar fi legumele proaspete, fructele și cerealele, care conțin substanțe nutritive esențiale pentru a susține creșterea. Dacă nu puteți evita oferirea de dulciuri complet, optați pentru înghețată de casă, care are calciu, deserturi din fructe, piureuri și tarte raw.

V-am pregătit 2 rețete pe care le puteți încerca în diversificarea alimentației copiilor și le găsiți aici: Rețetă de biscuiți cu mere și Rețetă de chec cu banane și nuci.

diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979

Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME, dar şi din reţeaua librăriilor Humanitas.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa