Când îi dăm bebeluşului kiwi?

Iulia Mirică
kiwi-diversificare-totul-despremame

De la ce vârstă îi putem da bebelușului kiwi?

Este sigur să-i oferiți kiwi bebelușului începând cu vârsta de 8-10 luni. Fructele de kiwi sunt foarte nutritive, însă pentru cei mici sunt un aliment acid, de aceea nu este bine să le dați înainte de vârsta menționată mai sus. Nu trebuie să vă faceți prea multe griji cu privire la acest fruct, deoarece nu este un aliment care să provoace alergii în general, cu toate că cei mici ar putea avea o sensibilitate la el, mai ales în cazul în care au prezentat simptome similare la consumul altor produse similare. Aciditatea din kiwi prezintă riscul apariției unor erupții, așa că încercați să introduceți fructul la început în doze mici în dieta bebelușilor, pentru a vedea modul în care aceștia răspund la el.

Beneficiile fructului de kiwi

Luptă împotriva cancerului

Kiwiul este bogat în vitamina C. Acționând ca un important antioxidant solubil în apă, vitamina C este esențială pentru a reveni acțiunea radicalilor liberi. Mai mult, kiwi conține un număr de flavonoide și carotenoide responsabile pentru protejarea ADN-ului împotriva stresului oxidativ. Conținutul de vitamina C și fitonutrienți ajută la prevenirea unor probleme legate de deteriorarea ADN-ului și stresului oxidativ, inclusiv osteoartrita, artrita reumatoidă, astmul și creșterea celulelor canceroase.

Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară

Fructele de kiwi sunt încărcate cu vitamina C, polifenoli, fiind și o sursă bună de potasiu. Toate aceste ingrediente lucrează împreună pentru a reduce riscul formării cheagurilor de sânge, protejarea vaselor de sânge și a inimii, protejarea organismului de radicalii liberi care cauzează stresul oxidativ.

Ce tip de kiwi să alegi?

Atunci când alegeți fructele de kiwi, încercați să optați pentru cele mai mari, parfumate, fără vânătâi sau lovituri vizibile. Trebuie să se simtă ușor ferm, atunci când strângeți foarte puțin în palmă. Nu vă faceți griji dacă ați ales fructe care nu sunt încă bine coapte. Kiwi se coace repede atunci când este plasat într-o pungă de plastic sau de hârtie cu o banană. Cu toate acestea, odată ce s-a copt, țineți-l departe de alte fructe, deoarece se va degrada mai repede. Fructele coapte de kiwi pot rezista 1-2 săptămâni după cumpărare, dacă sunt ținute în frigider. Și coaja de kiwi poate fi mâncată, însă trebuie să o spălați cu atenție, pentru a elimina pesticidele. Coaja oferă de fapt mai multe fibre decât miezul.

Dacă vreți să le preparați celor mici o rețetă pe bază de kiwi, puteți încerca această budincă delicioasă cu fructe, care se prepară cu ajutorul cuptorului: rețetă de budincă cu fructe delicioasă.

diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979

Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME, dar şi din reţeaua librăriilor Humanitas.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa