Când îi dăm bebeluşului pătrunjel?

Iulia Mirică

De la ce vârstă îi putem da bebelușului pătrunjel?

Pătrunjelul este folosit în bucătăria mediteraneană, orientală și americană, pe post plantă, condiment sau legumă. Puteți începe să-i oferiți bebelușului frunze de pătrunjel în jurul vârstei de 8 luni. În afară de frunzele de pătrunjel, puteți folosi și rădăcina de pătrunjel, care este perfectă pentru supele preparate pentru cei mici sau chiar pentru piureuri. Aceasta este recomandată în diversificarea alimentației începând cu vârsta de 6 luni.

Beneficiile pătrunjelului

Sursă bună de vitamine și minerale

Pătrunjelul este o sursă foarte bună de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C, vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina K, vitamina E, calciu, fier, magneziu, potasiu, fosfor, sodiu și zinc. Aceste vitamine și minerale permit dezvoltarea optimă a copilului.

Bogat în antioxidanți

În afară de a fi o sursă foarte bună de vitamine și minerale, pătrunjelul este, de asemenea, o sursă bună de antioxidanți.

Remediu pentru tulburările digestive

Pătrunjelul a fost utilizat în mod tradițional ca un remediu împotriva problemelor digestive. Unele dintre cele mai importante probleme digestive sunt indigestia și flatulența, fiind reparate cu ajutorul pătrunjelului. Este recomandat să încercați o linguriță de pătrunjel proaspăt cu un pahar de apă. Dacă cei mici nu pot bea un pahar întreg cu apă, atunci reduceți cantitatea de apă și cea de pătrunjel.

Benefic vederii

Pătrunjelul este o sursă bună de vitamina A și beta-caroten. Acestea sunt esențiale pentru dezvoltarea optimă a vederii la copii. În general, vederea copiilor nu este la fel de puternică precum la adulți, modificându-se pe măsură ce cresc. Pentru o dezvoltare sănătoasă, pătrunjelul este de folos.

Ce tip de pătrunjel să alegi?

Există două tipuri de pătrunjel foarte cunoscute. Unul dintre ele este pătrunjelul cu frunzele buclate, iar celălalt este pătrunjelul italienesc cu frunze plate. Grecii au fost probabil primii care au început să folosească pătrunjel. Aceștia credeau că pătrunjelul este o plantă sacră, iar folosirea acestuia este un simbol de respect pentru sportivii victoriși care muriseră. Încercați să alegeți întotdeauna pătrunjelul cu frunzele verzi, proaspăt.

Pătrunjelul poate fi adăugat în nenumărate rețete, pentru a da o aromă deosebită, așa că v-am pregătit o rețetă delicioasă, pe care o puteți descoperi aici: Rețetă de supă de pui cu pătrunjel.

diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979

Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME, dar şi din reţeaua librăriilor Humanitas.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa