Când îi dăm bebeluşului sfeclă?

Iulia Mirică

De la ce vârstă îi putem da bebelușului sfeclă?

Îi puteți da bebelușul sfeclă începând cu vârsta de 8-10 luni, deoarece până atunci sistemul lui digestiv va fi suficient de puternic pentru a o difera. Puteți fierbe sau găti la aburi sfecla și, chiar și atunci când vreți să faceți suc de sfeclă roșie, lăsați-o câteva minute la abur înainte.

Beneficiile sfeclei

Supliment de minerale și vitamine

Importanța mineralelor și vitaminelor în dieta unui copil nu poate fi trecută cu vederea. Aportul ideal de vitamine și minerale marchează un început al creșterii sănătos pentru copii. Sfecla roșie este bogată în fier, calciu, magneziu, potasiu, vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina K și multe altele. Sfecla în alimentația copilului îl poate ajuta să evite apariția unor boli precum rahitismul, diareea, stomatita angulară etc.

Scade riscul de anemie

Riscul de anemie nu este prezent doar în cadrul femeilor, ci și la sugari și copii. Anemia se dezvoltă din cauza lipsei de fier din organism. Această deficiență cauzată de fier, iar sfecla roșie este o sursă foarte bună de fier, mai ales pentru copii. Conținutul ridicat de fier din organism ajută la producerea celulelor roșii din sânge, furnizează oxigen în diferite părți ale corpului și are un rol major în dezvoltarea creierului în primele luni de viață.

Îmbunătățește digestia

Sfecla este cunoscută și pentru stimularea activităților digestive, care este importantă mai ales pentru sugari. Din cauza faptului că sistemul lor digestiv nu este încă dezvoltat complet, consumul de alimente ușor digerabile este esențial. Prin consumul de sfeclă puteți îmbunătăți sistemul digestiv al copilului, promovând sănătatea.

Ce tip de sfeclă să alegi?

După ce copiii au încercat o varietate de legume verzi și galbene, și au cel puțin 8 luni, puteți adăuga sfecla în diversificarea alimentației lor. Căutați sfeclele de mărime mijlocie, deoarece sunt mai fragede și mai gustoase decât cele mari, fără lovituri, cu frunze verzi proaspete, nu ofilite, deoarece vor rezista mai mult. Sezonul de vârf al sfeclei este în perioada iunie-octombrie și, chiar dacă sfecla este disponibilă pe tot parcursul anului, este recomandat să cumpărați sfeclă proaspătă de câte ori este posibil. Sfecla se regăsește în mai multe culori, inclusiv roșu, galben și violet. Pentru a conserva sfecla, tăiați-i frunzele verzi și puneți-o într-o pungă sigilată în compartimentul de legume. Sfecla va rămâne proaspătă aproximativ o săptămână, cât timp este păstrată la rece.

Sfecla poate fi gătită sub formă de piureuri, iar aici puteți găsi rețeta: Rețetă de piure de pui și sfeclă roșie cu broccoli

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa