Cum îl obișnuiești cu un frățior sau o surioară. 3 metode eficiente

TOTUL DESPRE MAME
Cum îl obișnuiești cu un frățior sau o surioară

Apariția unui bebeluș în casă poate stârni în mintea copilului tău sentimente dintre cele mai contradictorii. Frustrare, gelozie și tristețea că poate fi abandonat îl pot determina pe cel mic să se revolte și să-ți spună în față că te urăște. O fetiță era pregătită să plece, după ce părinții ei au ajuns acasă cu noul ei frățior. Credea că aceștia vor s-o înlocuiască și își înfrunta resemnată destinul. La numai câțiva ani. Dacă înveți cum îl obișnuiești cu un frățior sau o surioară, și îi explici de ce ar trebui să vadă numai avantajele, bucuria voastră, a părinților, va fi și bucuria copilului tu cel mare.

Îl iubești cu toată ființa ta și ți-a plăcut enorm să-l vezi cum crește și se dezvoltă. Acum e pe picioarele lui, merge la grădiniță fără să fie ținut de mână și uneori îi surprinzi în privire planuri de om mare. Poate și de asta ai vrea să dai timpul înapoi, să revii la momentele când îți țineai puiul în brațe și îl alăptai. Așa a apărut un nou bebeluș în casa voastră. Nici nu te-ai gândit că puștiul tău poate să reacționeze fix pe dos față de voi. De fapt, spune și mămica lui Hampton pe logancan.com, primele două luni după nașterea celui de-al doilea copil au fost o luptă pentru supraviețuire. Gelozia fratelui mai mare i-a stors de puteri pe adulți, mai ales pe mama care ar fi trebuit să își acorde mai multă atenție, să se refacă după naștere, nu să-l apere pe bebeluș de frustrările celui mare. Dacă te afli într-o situație asemănătoare, ia în calcul următoarele metode despre cum îl obișnuiești cu un frățior sau o surioară.

Vorbește cu el

Copiii înțeleg mai multe lucruri, decât au adulții impresia, însă nu pot exprima în cuvinte totul. Așa că se manifestă în fel și chip pentru a atrage atenția sau a comunica. Luați loc și explică-i, la fel cum ai vorbi cu un om mare, că de acum are o responsabilitate foarte importantă, aceea de a avea grijă de cel mic. Repetă-i asta din când în când și e posibil ca atitudinea lui să se schimbe în bine și să îmbrățișeze ideea de frate mai mare.

Cum îl obișnuiești cu un frățior sau o surioară – Lasă-l să te ajute

Cere-i ajutorul și implică-l în activitățile care îl au ca personaj principal pe bebeluș. Pune-i la-ndemână scutecele, suzeta și lasă-l să se descurce. Se va simți bine și responsabil față de cel mic.

Stai din când în când doar cu el

Încearcă să petreci zilnic câte puțin timp doar cu cel mare. Puteți citi dintr-o carte interesantă sau îi poți răspunde la zecile de întrebări pe care le poate pune un copil curios, în timp ce bebelușul doarme. Dacă are cine să stea cu cel mic, mergeți câteva minute în parc, la o plimbare. Indiferent cum alegi să petreci timpul cu el, asigură-te că puștiul își ia porția de atenție din partea mamei.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa