4 greșeli în îngrijirea bebelușilor, explicate de neonatologul Vlad Dima

Greșeli în  îngrijirea bebelușilor sunt extrem de frecvente și variante. De la legarea picioarelor sau  diversificarea făcută foarte devreme, până la oferirea de apă și ceai în paralel cu alăptareasau cântărirea obsesivă. Dr. Vlad Dima, medic specialist neonatologie la Maternitatea Filantropia din București, explică greșelile cele mai frecvente pe care le-a observat.

 

ÎnapoiPagina 1 din 4

1. APĂ, CEAI, SUCURI PREA DEVREME

Cea mai ciudată practică, pe care din nefericire o promovează și unii medici de familie, este acordarea de suplimente hidrice – apă sau ceaiuri, în condițiile în care recomandarea universal valabilă de la Academia Americană de Pediatrie și Organizația Mondială a Sănătății este ca până la șase luni copilul să primească lapte exclusiv natural. Așadar, fără apă sau ceaiuri. În plus, am remarcat și faptul că sucurile de fructe se dau foarte devreme – suc de portocale, de mere, tot la recomandarea unor medici.

ÎnapoiPagina 1 din 4
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentProceduri moderne pentru salvarea bebelușilor: de la clampare tardivă la hipotermia controlată
Articolul următorCe nu știu copiii despre mamele lor?
Vreme de 15 ani am scris despre sănătate, în special în presa scrisă, în reviste lunare de sănătate și am coordonat echipe de jurnaliști. Din 2014, am derulat proiecte în diverse ONG-uri, tot în domeniul sănătătii în special și am început să scriu Freelancer: pentru site-uri din Marea Britanie – www.mosaicscience.com sau thecancerblog.net sau românești – www.totuldespremame.ro, www.historia.ro. Din 2003, am devenit mamă: mai întâi de fată - Iulia, apoi din 2007, și mamă de băiat - Ștefan. Experiențele trăite profesional, în anii petrecuți în presă, și personal, cu cei doi copii total diferiți ca personalitate, le transform din când în când în texte, pe care le public pe www.totuldespremame.ro sau pe https://getaroman.wordpress.com