Cum îmbrăcăm copilul iarna pentru a fi în siguranță în scaunul de mașină

raul-de-masina-totul-despre-mame

Pentru mulți dintre părinți să-și pună copilul în scaunul de mașină poate reprezenta o sarcină grea. Dacă la aceasta se mai adaugă și un copil îmbrăcat în haine groase de iarnă, atunci putem vorbi deja de un test de rezistență pentru toți cei implicați. Iarna nu este vorba doar despre a-i păstra celui mic o temperatură normală a corpului, ci și despre faptul că trebuie să fie în siguranță.

Primește cele mai utile articole de parenting direct la tine în Inbox

sau
Înscrie-te cu Facebook

Cu geacă de iarnă în scaun auto – pericol de moarte!

Tentația pe care o avem toți părinții este de a-l băga pe copil într-un costum ”de cosmonaut” care este ușor de manipulat. Numai că, acesta este util doar în ceea ce privește păstrarea căldurii nu și în garantarea siguranței în timpul mersului cu mașina.

Potrivit site-ului Consumer Reports un costum ”cu totul” face ca siguranțele centurii scaunului de mașină să fie prea lejere și astfel să nu fie eficiente în cazul unui accident. De aceea, este important să găsiți alte soluții pentru a-l îmbrăca pe cel mic atunci când călătoriți. Nu trebuie să vă bateți capul cu haine în ultimul trend, până la urmă important este să nu îi fie frig și să fie în siguranță.

Alternative la costumele cu totul

Limitați călătoriile cu nou-născutul la 30 de minute!

RecomandăriO sugestie este să acoperiți copilul cu o pătură după ce i-ați fixat centura scaunului pentru mașină. Dacă avem de-a face cu un mic năzdrăvan atunci este foarte probabil ca păturica să fie dată la o parte încă de când ieșiți din parcare. Stați liniștiți! Și pentru ei există o soluție. Puteți să-i puneți geaca invers! În felul acesta își poate folosi mâinile și nu va mai resimți nici frigul.

Oricum, în mașină va fi frig doar la începutul călătoriei. Din acest motiv, puteți să-l îmbrăcați cu mai multe straturi de haine și pe măsură ce în vehicul se încălzește să mai renunțați la ele. Nu uitați de variantele care păstrează căldura ale obiectelor vestimentare clasice, pe care le puteți găsi în general în magazinele cu articole sportive.

10 sfaturi pentru a învinge răul de maşină la copii şi bebeluşi

Înainte de a vă hotărî cu ce vă îmbrăcați copilul pentru drumul cu mașina, țineți cont de faptul că atunci când îi prindeți centurile scaunului auto, între haină și centură nu trebuie să încapă mai mult de două degete. Aceasta este norma internațională de siguranță care vă garantează că în cazul unui accident copilul va scăpa nevătămat.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFii un tată, nu un portofel!
Articolul următorCât durează un concediu de creștere a copilului în alte ţări şi de ce sunt româncele privilegiate?
Sunt Cristina Călin. Jurnalist și blogger. Mama de fată și de băiat—în această ordine, cu aproape 6 ani diferență între ei. Soție. Suporter practicant al echipei Dinamo București. Îmi place să călătoresc. Implic copiii în aproape tot ce fac și de când sunt mamă, mai e jumătate de an și se fac 9 ani, am descoperit că pot să am răbdare, o calitate care zăcea latentă într-un colț al ființei mele. Acum 3 ani am învățat că dacă ai doi copii iubire nu se-mparte, ci se înmulțește. Timpul parcă e prea puțin și, cum spunea scriitorul meu preferat, parcă nu are răbdare cu noi, să ne savurăm în tihnă poveștile.