Cum alegi cel mai bun scaun de masă pentru copil

TOTUL DESPRE MAME

Ghidul scaunului de masă. Alegerea unui scaun de masă pentru copilul tău reprezintă o decizie extrem de importantă dar odată ce te-ai hotărât cu privire asupra caracteristicilor produsului şi ţi-ai stabilit bugetul, situaţia nu va mai părea chiar atât de complicată.

Micuţul tău va fi pregătit pentru noul sau scăunel de masă în jurul vârstei de 6 luni, moment care va coincide, bineînţeles, cu diversificarea hranei. Cu toate acestea, există părinţi care optează pentru pentru achiziţionarea unui scaun de masă mai devreme. Raţionamentul este unul simplu: bebe poate stă în bucătărie alături de mami, când pregăteşte cină, de exemplu.

Caracteristicile unui scaun de masă sigur

Că părinte, trebuie să fii foarte atent în momentul în care te-ai decis să achiziţionezi un scaun de masă pentru copilul tău.
În aceste condiţii, asigura-te că dispune de un despărţitor (bară) care trece printre picioruşele copilului, pentru a evita alunecarea acestuia pe sub tăviţă.
Stabilitatea scaunului de masă este dată de o baza inferioară amplă
Roţile/opritoarele şi mecanismele de închidere: un scaun având roţi este extrem de convenabil deoarece poate fi deplasat cu mai multă uşurinţă decât unul care nu dispune de aşa ceva. Atenţie însă: normativele europene prevăd că aceste scaune de masă pentru copii să fie dotate cu 2 roţi şi 2 opritoare, evitându-se astfel posibilitatea întâmplării unui accident nefericit, în condiţiile în care aţi uită să activaţi mecanismul de închidere al roţilor.
Reglarea scaunului în înălţime şi nivelul de înclinare a spătarului: un scaun ajustabil te poate ajută să-l poziţionezi în mod confortabil pentru ţine că părinte, în momentul în care îţi hrăneşti micuţul. Un spătar reglabil oferă copilului pauze binevenite de somn, în condiţiile în care adoarme imediat după ce a fost hrănit.
Centurile de siguranţă: caută întotdeauna un scaun de masă cu prindere în 5 puncte de siguranţă.
Husă: ideale sunt scaunele de masă ale căror huse sunt detaşabile şi confecţionate din PVC, astfel încât să le puteţi igieniza/curată într-un mod cât mai uşor şi rapid cu putinţă.
Tăviţă: această trebuie să fie cât mai rezistenţă şi sigură. Verificaţi-o înainte, astfel încât această să nu poată fi înlăturată de către copil atunci când este poziţionat în scăunel. O tăviţă dublă este cu atât mai utilă: una o veţi folosi pentru a hrăni micuţul, iar cealaltă o va folosi acesta că suport pentru jucării.

Ghidul scaunului de masă pentru copii. Reguli de siguranţă:

  • Asiguraţi-va că scaunul a fost montat corect şi nu prezintă riscul de a se închide singur.
  • A sosit momentul aşezării copilului la masă părinţilor: asiguraţi-va că nu se află în apropierea unei flăcări deschise sau unor obiecte ascuţite/tăioase.
  • Nu poziţionaţi copilul în apropierea unui perete sau vreunei suprafeţe pe care ar putea să o folosească pentru a se împinge.
  • Nu utilizaţi fete de masă. Copilul ar putea trage de ele, iar produsele aşezate pe masă (băuturi fierbinţi de exemplu) ar putea avea consecinţe grave asupra siguranţei copilului.
  • Nu permiteţi copilului să se joace în preajma scaunului de masă deoarece există posibilitatea că acesta să cadă şi să-l rănească.
  • Nu lăsaţi copilul singur nesupraveghet în scaunul de masă şi nu-i permiteţi să se instaleze singur în scăunel.
  • Când aşezaţi copilul în scaun aveţi grijă că degetelele micuţului să nu se afle în preajma mecanismelor de închidere ale tăviţei sau scaunului propriu-zis.
  • Nu poziţionaţi scaunul de masă pe suprafeţe alunecoase, ude sau denivelate.

Chicco a conceput produse care garantează confortul şi siguranţă copiilor, punând la dispoziţia acestora o gama completă de scaune de masă.

Descoperiţi-le pe www.chicco.ro.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa