Sistemul respirator si terapia cu aerosoli

terapia cu aerosoli

Sistemul respirator este format din caile respiratorii superioare (nas, faringe si laringe) si caile respiratorii inferioare (trahee, bronhii, bronhiole, alveole). Aerul este inhalat pe nas si gura si trece prin faringe si laringe spre trahee. Traheea conduce aerul catre plamani printr-un sistem subdivizat si din ce in ce mai ingust format din bronhii si bronhiole, pana cand ajunge in alveole.

Bolile respiratorii

Multe boli respiratorii pot fi tratate utilizand aerosoloterapia: sinuzite, rinite, otite, bronsite (infectii ale sistemului respirator), astm, boala pulmonara obstructiv cronica, enfizem pulmonar (boli care ingreuneaza respiratia) si raceli, tuse persistenta, laringita si faringita.

Nebulizarea si aparatele pentru aerosoloterapie

Terapia cu aerosoli este o metoda moderna folosita uzual pentru a trata bolile severe sau cronice ale aplamani-2paratului respirator.

Eficienta aparatelor pentru aerosoloterapie difera in functie de dimensiunea particulei pe care acestea o pot produce.

MMAD (Dimensiunea medie a particulei) este unitatea de masura in microni, ce determina dimensiunea particulelor nebulizate. Un aparat pentru aerosoloterapie (nebulizator) este eficient daca particulele create pot ajunge pana in caile respiratorii inferioare (plamani). Aceasta se intampla cand valoarea MMAD este intre 0.5 si 5 microni.

Nebulizatoarele Medel se incadreaza in aceste valori, iar spre deosebire de alte tipuri de nebulizatoare, functionarea lor pe baza de compresor permite o penetrare mai adanca a substantei nebulizate, eventualele efecte secundare ale medicamentului utilizat fiind reduse prin utilizarea unei cantitati mai mici de medicament.

Scopul aerosoloterapiei moderne este sa livreze cu cat mai mare precizie medicamentul acolo
unde este nevoie de el si mai ales sa il poata depune cat mai in profunzime in sistemul respirator. Aceste rezultate au fost obtinute prin imbunatatirea si optimizarea a doua caracteristici “tehnice”: compresorul cu aer si  recipientul pentru medicament.

In toata lumea, in jur de 100 de milioane de oameni sufera de astm si boli respiratorii. Medel, cu gama sa de aparate pentru aerosoloterapie, ofera aparate potrivite tuturor necesitatilor, de la astm la bronsita plamani-3sau pneumonie.

Acest articol conține plasare de produse!

Un aparat foarte eficient, care poate fi utilizat atat in cabinete dar si acasa pentru intreaga familie, este Medel Profesional:

Medel Professional este un sistem profesional de aerosoloterapie prevăzut cu un sistem inovativ ce îl face potrivit pentru a fi utilizat continuu. Acest lucru inseamna ca nu este nevoie sa fie oprit aparatul pentru o pauza intre doi utilizatori. Nebulizatorul (recipientul pentru medicamente) Medeljet Plus este caracterizat printr-un sistem cu două valve ce garantează o eficienţă ridicată şi o risipă minimă de medicament.

Medel Professional este rapid, silențios (52dB), cu mâner integrat şi compartiment pentru păstrarea cablului de alimentare. Măştile cu profil moale, pentru adulţi şi copii asigură un confort sporit în utilizare.

medel-1

Pe langa kitul de nebulizare (format din recipient pentru medicament, masti cu profil moale, piesa pentru gura si pentru nas, irigator nazal Medeljet Rhino, tub si filtre) Medel Profesional este dotat cu o cutie pentru accesorii cu sistem de curățare prevăzută cu orificii de scurgere a apei ce poate fi utilizată atât pentru a păstra accesoriile între 2 utilizari sau pentru depozitare pe termen mai lung, cât şi pentru a le steriliza după utilizare cu ajutorul soluțiilor de sterilizare la rece.

Irigatorul nazal Medeljet Rhino este ideal pentru hidratarea în profunzime a mucoasei nazale a copiilor și adultilor.

Medel Professional este un aparat durabil, util in toate tipurile de raceli, pe care il puteti folosi ani la rand, beneficiind de o garantie de 5 ani,

Mai multe aparate Medel aerosoloterapie, click aici.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație