Tot ce trebuie să știi despre pătuțul bebelușului

Daniela Ghiorghe
pătuțul bebelușului

Pătuțul bebelușului va reprezenta o mare parte din universul acestuia până la vârsta în care va fi destul de mare pentru a-l muta într-un pat normal. De aceea acesta trebuie să fie cât mai comod, pentru a-i face șederea micuțului plăcută, scrie babycenter.com.

După ce te uiți dacă vrei să cumperi un pătuț

Spațiu: părinții care nu au foarte mult spațiu acasă pot achiziționa pătuțuri portabile ca cele de AICI sau mini-pătuțuri, ambele variante economisind spațiu. Unele se pliază pentru depozitare, altele au roți pentru a fi mutate mai ușor prin casă.

Stabilitate: În magazin, dacă îți place vreun pătuț, fă-i o mică probă: scutură-l astfel încât să vezi cât de rezistent este. Dacă se balansează sau scoate sunete ciudate, cel mai probabil a fost asamblat greșit, așa că ar fi bine să te gândești și la alte variante.

Saltele: Două dintre cele mai comune saltele sunt formate din spumă și au grosimea între 8-15 centimetri înălțime. Pentru o saltea din spumă însă, mai important decât grosimea acesteia este densitatea. Greutatea poate fi un indicator bun – cu cât este mai grea cu atât este mai densă.

De asemenea există unele pătuțuri în care înălțimea saltelei se poate ajusta în funcție de vârsta copilului. Când este mic salteaua ar trebui să fie ridicată, ca să nu te apleci foarte mult, iar pe măsură ce micuțul crește, aceasta se lasă în jos pentru a nu putea să se dea jos din el.

Dacă achiziționezi salteaua din altă parte decât pătuțul, ai grijă să alegi mărimea corectă. Chiar și cea mai mică discrepanță poate avea consecințe majore în privința siguranței bebelușului.

Versatilitate: unele pătuțuri sunt făcute în așa fel încât să se transforme în paturi normale pentru copii de până la 3 ani. Ai grijă ca transformarea să fie ușoară și că se potrivește cu restul mobilei din cameră.

Unde așezăm pătuțul bebelușului

Poziția pătuțului depinde în totalitate de tine. Însă recomandarea noastră este să îl așezi în așa fel încât să fie primul lucru pe care îl vezi atunci când deschizi ușa. Partea bună este că pătuțurile se pot muta foarte ușor, așa că dacă nu ți se pare că este în locul potrivit, poți să-l schimbi.

Ce trebuie să conțină pătuțul bebelușului

Pe lângă saltea, despre care am vorbit mai sus, pătuțul copilului nu ar trebui să conțină foarte multe obiecte, pentru a nu-l incomoda. Însă există niște lucruri care sunt necesare, precum:

  • Cearșaf
  • Strat protector împotriva umezelii pentru saltea
  • Păturică

Perna nu are ce căuta în pătuțul bebelușului până la vârsta de 2 ani, așa cum am scris AICI.

Este copilul tău gata pentru patul mare?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa