8 încurajări pentru mamele de bebeluși care nu dorm noaptea

Cristina Călin, redactor

Nu este niciun dubiu pentru mamele de bebeluși: trezitul noaptea este unul dintre cele mai grele lucruri pe care trebuie să le facă. Este cu atât mai dificil pentru că este impredictibil și pentru că nu ai nicio pauză. Cu cât o persoană este mai privată de somn, cu atât îi este mai greu să fie în formă, să fie veselă. Din punct de vedere emoțional, apare frustrarea, disperarea, iar fiecare dintre lucrurile pe care vrei să le faci este mult mai greu de finalizat.

Partea bună este că te vei trezi într-o dimineață, te vei uita la ceas și vei vedea că ai dormit 8 ore fără să te trezească cineva. Totul e să aștepți acest moment cu răbdare, fiind pozitivă și amintindu-ți în fieacare zi că privarea de somn vine la pachet cu minunea de bebeluș căruia i-ai dat viață.

Atunci când te plimbi noaptea prin casă cu bebelușul în brațe, trebuie să îți amintești câteva lucruri. Iată 8 dintre ele, potrivit babyology.com.

  1. Este normal ca bebelușul să se trezească noaptea.

Când este nou născut, este normal ca micuțul să se trezească des. Are nevoie de hrană și, cel mai important, are nevoie de tine. De fapt, bebelușii sunt construiți să facă acest lucru, pentru că nu știu să facă diferența dintre zi și noapte.

2. Nu ești singură. Mamele de bebeluși nu dorm. 

Poate în creierii nopții, când faci ture prin casă din dorința de a-l re-adormi pe cel mic ai impresia că toată lumea doarme și numai tu stai trează. Totuși, nu ești singură. Toate mamele de bebeluși fac același lucru și au aceeași frustrare ca și tine.

3. Bebelușul tău se iubește pentru că ești lângă el și noaptea

Atunci când îl mângâi în toiul nopții, bebelușul simte toată dragostea pe care i-o porți. Drăgălășeniile din timpul nopții sunt la fel de importante ca cele de peste zi. Chiar dacă tu te simți ca un zombie, copilașul este pe deplin conștient de efortul pe care îl faci și, mai mult, se bazează pe el.

4. Se crează legături nebănuite

Știu că te gândești cum să te bagi mai repede în pat și să pui capul pe pernă, dar momentele în care sunteți doar voi doi noaptea vă vor lega pe vecie. Gândește-te că nu te întrerupe nimeni, că nu este niciun zgomot care să-i acopere gânguritul. Trebuie doar să reușești să ții ochii deschiși.

5. Nu este nimic în neregulă cu tine

Faptul că bebelușul se trezește noaptea nu înseamnă că tu faci ceva greșit. Trezindu-te odată cu el îi arăți dragoste, căldură sufletească, îl securizezi emoțional. Nu trebuie să asculți pe nimeni care-ți spune să-l lași să plângă în patul lui pentru că îl înveți prost.

6. Nu va dura o veșnicie

Chiar așa este. Acum pare că somnul întrerupt va dura la nesfârșit, dar va veni un moment în care vei dormi din nou așa cum o făceai înainte. În câteva luni, deprivarea de somn va deveni o amintire și tu te vei putea odihni suficient cât să funcționezi în parametri normali.

7. Poți face față lipsei de somn

Ești o mașinărie puternică, draga mea! Nu o să te doboare deprivarea de somn. Când simți că nu mai ai energie fă ce este de făcut pentru a putea merge mai departe: ieși la aer cu bebelușul, mai lasă treburile casnice pentru a trage un pui de somn în timpul zilei.

8. S-ar putea ca la un moment dat să-ți lipsească

Sunt sigură că spui că nu prea sunt șanse, dar e posibil ca atunci când bebelușul va dormi toată noaptea să își fie dor de momentele voastre din toiul nopții.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa