Pernele antirostogolire au fost retrase din cauza avertizărilor de sufocare! Cum este mai sigur să doarmă un copil

Magda Popescu

Pernele antirostogolire pentru bebeluși au fost retrase de pe piața din Marea Britanie de către distribuitori, preocupați de avertizările de sufocare date de organizații în domeniul sănătății. Conform independent.co.uk, cel puțin 4 mari magazine distribuitoare de produse pentru bebeluși la nivel internațional au oprit vânzările acestor perne. 

Potrivit US Food and Drug Administration (FDA), părinții nu ar trebui să pună bebelușii în perne antirostogolire din cauza riscului de sufocare. Reprezentanții FDA au menționat că aceste cuiburi sau perne care țin bebelușul într-o anumită poziție pot provoca sufocarea atunci când nou-născutul este lăsat nesupravegheat.

Somnul la copii. Câte ore trebuie să doarmă copilul în funcţie de vârstă

Pernele antirostogolire pentru bebeluși au margini ridicate și ușor rigide, menite să păstreze o poziție fixă a  nou-născutului în timpul somnului. Cu toate că indicațiile producătorilor sunt clare, aceste produse fiind destinate bebelușilor de 0-6 luni, FDA a avertizat că este „periculos” să le folosești pentru a ține un copil fixat, fie pe o parte, fie pe spate.

Pernele antirostogolire pentru bebeluși au fost eliminate ca o măsură de precauție

„Am eliminat aceste produse de pe site-ul nostru ca o măsură de precauție”, a spus un purtător de cuvânt al unuia dintre magazinele care au ales să nu mai distribuie perna antirostogolire.

Tot ce trebuie să știi despre pătuțul bebelușului

În cele mai recente recomandări, FDA îi sfătuiește pe părinți să nu folosească niciodată perne antirostogolire pentru bebeluși. Reprezentanții FDA au explicat că în majoritatea cazurilor când au fost semnalate decese prin sufocare, au fost prezente și pernele antirostogolire. În aceleași situații, bebelușii s-au sufocat după ce s-au întors de pe o parte, pe burtă.

Cel mai sigur pătuț pentru un bebeluș este un pătuț gol

Acest lucru este cel mai probabil să se întâmple atunci când un copil este suficient de mare (de la 3-4 luni) pentru a se rostogoli singur!

În loc de perne antirostogolire pentru bebeluși, FDA recomandă ca sugarii să fie puși în pătuțuri goale. Fără perne sau alte accesorii pe lângă ei și întotdeauna așezați pe spate.

The Lullaby Trust, o organizatie de caritate, transmite părinților că „cel mai sigur pătuț pentru un bebeluș este un pătuț gol”.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa