Amenajarea unei case vesele, cu sfaturi din emisiunea Visuri la cheie

Foto: Razvan Lupica

Dacă plănuiești să faci schimbări în casă în așa fel încât să îi dai o notă de veselie și optimism, trebuie să acorzi o atenție specială atât accesoriilor alese, cât și culorilor. Să nu îți fie teamă de nuanțele îndrăznețe și, mai ales, să ții cont și de gusturile și plăcerile copiilor.

Îți oferim ca exemplu o casă amenajată în sezonul 4 din emisiunea Visuri la cheie, difuzata de Pro TV, în care locuiesc doi adulți și trei copii: doi mici și unul adolescent.

O poveste sfâșietoare

Povestea amenajării este una foarte specială: „Nico (5 ani) și Cristi (4 ani) au rămas orfani după ce tatăl (paramedic SMURD) și mama lor au murit într-un accident de mașină. Cei mici locuiesc acum cu părinții adoptivi, anume fratele tatălui, împreună cu soția lui și fata lor de 19 ani. Noi am ajuns acolo pentru a finaliza casa începută de părinții lui Nico și Cristi înainte de a pleca de aici. Ne-am propus să transformam un șantier într-o casă cu arhitectura contemporană și interioare luminoase, minimaliste, dar în acelasi timp dulci si calde, ca pentru inimile celor doi copilasi”, dezvăluie Alina Vîlcu.

Ce a ieșit

Specialiștii au optat pentru interioare luminoase, minimaliste, dar, în același timp, dulci și calde, ca pentru inimile copilașilor. 

Toate încăperile, de la hol la camerele copiilor, se remarcă prin culoare și elemente moderne, uneori surprinzătoare, care conferă o notă puternică de originalitate.

O placă de PAL, imprimată digital cu o imagine simpatică, este elementul care te face să zâmbești încă din momentul în care ai intrat în casă, aceasta fiind plasată chiar în hol.

Foto: Razvan Lupica

În living, unde se păstrează stilul minimalist, a fost suspendat de tavan un fotoliu, asta după ce plafonul a fost întărit în prealabil. Evident, fotoliul suspendat este punctul de atracție atât pentru copiii cei mici, cât și pentru fata adolescentă.

Până și scările care duc spre dormitoare au fost personalizate cu un mesaj motivațional.

Foto: Razvan Lupica

„La fiecare emisiune facem câte un proiect special. Genul de obiect manufacturat de noi, care rezonează cu o dorință (poate nemărturisită) a cuiva din familie, sau care trezește o amintire. Proiectul meu special de aici a fost unul simplu de făcut, însă care m-a răscolit destul de mult. Am găsit o veche scară de lemn făcută de tatăl copiilor pe care am recondiționat-o și am pus-o ca și parapet pentru noua scară. Am atârnat de ea decorațiuni în carton colorat și inimioare traforate din placaj si vopsite. Și pentru că mi s-a părut a fi un element cu greutate, plin de semnificație în tot interiorul casei, am hotărât cu colegii mei să punem pe scara câte o scrisoare din partea fiecăruia dintre noi pentru cei doi copii”, mai dezvăluie Alina Vîlcu.

Dormitorul băiatului este o încăpere mică, de 2,80/ 3,80 metri, și a fost gândit în așa fel încât zona centrală să rămână liberă, pentru joacă. Patul, așezat la fereastră, este compus din două module pe roți. O parte care este pat, iar a doua un loc de joacă/ masă. În partea de jos a modulelor ce compun patul există sertare pentru depozitare.

Un element inedit în această încăpere este buretele colorat, cu rol antifonic, care e folosit aici exclusiv decorativ. De asemenea, pe pereții laterali se află două ”stații de joacă”.

Foto: Razvan Lupica

În camere fetiței, patul a fost gândit sub formă de cușetă și conține, la un capăt, rafturi pentru jucării și cărți, iar la celălalt, o aplică. Pentru un plus de eleganță, caloriferul a fost mascat.  

Foto: Razvan Lupica

Camera adolescentei conține nuanțe pastelate mixate, cu accente de alb și negru. În zona patului există niște placări interesante cu motive vegetale, iar în partea cu biblioteca s-a optat pentru motive geometrice.

Foto: Razvan Lupica

O bucătărie de vis

„Cel mai mult mi-a plăcut bucătăria, rezultată din vechea bucătărie prelungită cu prispa, în care am lăsat doi pereți cu suprafețe vitrate și am amenajat-o minimalist, cu culori deschise. Pentru că bucătăria este comună cu holul și livingul, toată mobila vizibilă este cu depozitari ascunse, singura zonă cu obiecte de bucătărie vizibile este peretele placat cu faianță, pe care am făcut un decor mai explicit”, mai spune Alina Vîlcu.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație