Cum să aduci natura într-o casă plină de copii – soluții de la Visuri la cheie

Casa dupa renovare

Când vrei să simți că ești mai aproape de natură, dar timpul și grijile zilnice nu-ți permit să ieși la o gură de aer proaspăt la fiecare sfârșit de săptămână, poți să faci un efort și să aduci natura în casa ta.

Îți oferim ca exemplu amenajarea unei locuințe din emisiunea Visuri la cheie, difuzată de PRO TV. În casa aceasta locuiesc acum 8 persoane, dintre care 6 sunt copii, iar armonia este cuvântul care îi definește.

O familie fericită

 

Este o amenajare făcută cu mult suflet, și inspirată de inimile mari ale celor care locuiesc în această casă. ”Sunt o familie fericită. Chiar sunt, deși au 6 copii pe care cu greu îi întrețin, deși stăteau într-o casă neterminată în care bătea vântul, la marginea unui sat, au descoperit fericirea aceea care nu depinde de mâncare, distracție, bani sau o casă frumoasă. Își sunt suficienți, cred că despre asta e vorba. Și îl au pe Dumnezeu cu ei. Pentru ca da, familia Ispilat sunt creștini practicanți”, rezumă arhitectul Alina Vîlcu povestea familiei.

Pentru așa o familie, casa nu putea fi altfel decât veselă și plină de culoare. În zona de living, arhitectul a combinat foarte multe culori, texturi și stiluri, iar rezultatul este extrem de vesel si viu.

Livingul inainte de renovare

Livingul dupa amenajare

Bucătăria a fost concepută cu cât mai multe spații de depozitare și organizată funcțional, iar pentru că mămicii îi face mare plăcere să gătească pentru familia ei, abordarea a fost una feminină, folosindu-se un tapet floral ca fundal. Pardoseala montată pe diagonală dă impresia unui spațiu mai lat, iar nuanța mobilierului conferă o ambianță relaxantă.

 

”În dormitorul părinților, am ales o tratare romantică, cu tapet ce îmbracă toți pereții și pune în evidență patul cu baldachin. În spiritul vesel al întregii case, am pus albastru acolo unde regăsim de obicei nuanțe închise de lemn”, spune Alina Vîlcu.

Alina Vîlcu mai spune că una dintre încăperile la care a lucrat cu mare entuziasm a fost baia copiilor, pe care a mărit-o cu un spațiu ce era destinat unui dressing și care conținea și o fereastră de mansardă. Sub această fereastră ea a poziționat o cadă de mijloc. ”Am pornit cu ideea de a face această baie un loc de relaxare, de veselie, în care stai în cadă iarna și te uiți cum cade ninsoarea pe acoperiș. Un spațiu pe care mi-l imaginez umplându-se de râsetele copilăriei. Și, pentru că cei șase copii au vârste foarte diferite, baia este neutră din punct de vedere stilistic și nu are o temă anume, care ar putea fi perisabilă pe măsură ce copiii cresc. Am folosit nuanțe de verde, pentru a continua ideea grădinii din zona căzii, și mult lemn pentru căldură”.

Camera băieților este dominată de un tapet cu dungi colorate și este aranjată simetric, fiecare băiat având pat, birou și dulap, așezate pe câte una din laturile lungi ale camerei.

Camera pe care o împart două dintre fetițe a fost dificil de amenajat pentru că avea dimensiuni foarte mici și pentru că exista o singură fereastră, și aceea de mansardă. Soluția a fost aceea de a separa zona de dormit cu ajutorul birourilor poziționate în prima parte a camerei. Rafturile de pe biroul de la capătul patului lasă lumina să pătrundă în încăpere, dar oferă și spațiu de depozitare.

Camera fetiței mai mari, cea care are grijă de cei mici, a fost gândită în elemente grafice, fine, și în jurul preferinței ei: culoarea neagră. Pentru că ea își ajută frații mai mici la teme, în camera ei a fost prevăzut un colț cu banchete pentru cei mici și o tablă unde sora mai mare le poate preda micuților.

Și camera celeilalte fetițe a fost realizată în funcție de gusturile ei. Pentru că îi plac nuanțele de verde, arhitectul a combinat turcoaz cu accente de verde, prin prezența plantelor, a scaunului de studiu și a micilor decorațiuni. Camera conține și un loc de birou, unde fetița să poată studia în liniște.

 

Casa inainte de renovare

 

Casa dupa renovare

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație