Chiftelute din germeni de grau si ridichi umplute/Bana cu mei

CHIFTELUTE:o cana germeni de grau macinati in blender,o cana de nuca macinata fin, un varf cutit de scortisoara,un varf de cutit de enibahar pulbere,un morcov ras pe razatoarea mica,o legatura de patrunjel tocat,sare,bors cat cuprinde. Se framanta toate ingredientele pana rezulta o pasta groasa,de consistenta carnii tocate,din care se fac chiftelutele. La sfarsit se tavalesc în susan crud.
RIDICHI UMPLUTE: doi pastarnaci mari,facuti crema în blender,amestecati cu doua linguri de ulei de porumb si o lingurita de tamari/shoyu. Cu pasta rezultata se umplu vreo 12-14 ridichi scobite cu varful cutitului).
Si cum am inceput diversificarea fetitei iata si o reteta pentru bebelusi peste 6 luni
BANANA CU MEI
1 banană, 2 linguri mei decorticat (meiul, decorticat, pentru a putea fi mai bine digerat de sugar,sealege,se spala si se pune la fiert 30 min în 500 ml apa clocotita). Cand e fiert bine, se scurge de zeama, se paseaza si se amesteca cu banana data prin blender. În caz de consistenta prea groasa, se mai poate adauga zeama în care a fiert meiul,calduta, nu fierbinte.
Pofta buna!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație