PIZZA CU TON MARUNTIT

ALUAT

1 kg faina
40 grame drojdie
3 linguri de ulei
400 ml de apa calduta
putina sare

1. Puneţi drojdia într-un pahar înalt sau o crăticioară împreună cu sarea, două linguri de făină şi aproximativ 200 ml de apă calduţă.Obţineţi o maia din făină, apă şi drojdie. Puneţi vasul într-un loc cald. Nu pe foc sau prea aproape de el! Lăsaţi maiaua să dospească vreo 15 minute.
2.Cerneţi făina, dacă e cazul, şi adăugaţi maiaua şi uleiul (faceţi cu mâna o scobitură în faină astfel încât maiaua şi uleiul să nu curgă). Frământaţi, din exterior spre interior, adăugând încet apă călduţă, nu fierbinte, timp de 10 minute, pentru ca drojdia şi restul ingredientelor să se amestece bine. Aluatul trebuie să fie elastic, relativ moale, cat să se ia de pe mana.
3. Puneţi aluatul la dospit, acoperit, la loc cald şi lăsaţi-l minim 30 de minute.

Apoi ungeti blatul cu lapte sau ou ,puneti o conserva de ton maruntit cat sa acopere blatul ,puteti pune ceapa cum am pus si eu ,ardei,rosii,cascaval,sunca presata,si un carnacior (sau puteti pune ce doriti) POFTA BUNA! yammy

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație