Pudding de caise

Ingrediente:
1 cana mei (lasat la inmuiat peste noapte),
2 cani lapte vegetal (de migdale, canepa, soia, nuci, etc. Se poate si cu apa in loc de lapte vegetal, dar eu fac asa ca sa ii sporesc continutul proteic), 10-15 curmale (rehidratate) pentru indulcire si pentru continut proteic,
2 cani suc de mere natural,
2 linguri de faina de in (seminte macinate),
pulpa de migdale (ramasa de la lapte sau, daca ati folosit alt tip de lapte, atunci macinati 20 migdale si folositi-le sub forma aceasta de faina),
1 lingurita pulbere de vanilie bio naturala,
1/2 lingurita scortisoara,
10-15 caise mici curatate de samburi (puteti pune 10 caise si 2 piersici, care sporesc aroma).
Optional: 1/4 lingurita sare neiodata.
Se pun impreuna la blender toate ingredientele deja pregatite ca mai sus, exceptand fructele.
Se mixeaza pana cand totul devine o pasta subtire, un fel de nectar.
Se pune pe foc mestecand continuu, pana cand incepe sa se ingroase.
Se ia de pe foc, se adauga fructele date la blender in prelabil si se lasa la cuptor (in tava de yena sau de inox imbracata in hartie de copt) 30 min.
Se lasa sa se raceasca ,apoi se lasa la rece.Semorneaza cu fructe si pudra de roscove.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație