bors rusesc cu minunata sfecla rosie

Asa cum Matei din poza are doar sase luni , eu impreuna cu el am pregatit aceasta extraordinata ciorbita pentru fratiorul Filip de 6 ani si pentru tati.
Are toate vitaminele posibile.
Pofta buna sa avem!
Ingrediente: 200 gr carne de vita,1 sfecla rosie mijlocie, 1 telina, 2 morcovi, 1 dovlecel, 2 cartofi, 1/2pastarnac,1 ceapa, 1/2 l bors, 3 rosii coapte, smintina (pentru adulti), leustean, patrunjel, ulei, sare.

Mod de preparare: Se fierbe carnea de vita taiata bucatele, de arunca apa. Se curata legumele, se taie in cuburi mici si se calesc foarte putin in ulei impreuna cu ceapa. Cind se inmoaie usor, legumele se trec in 2 litri de apa calda si se fierb, acoperit o jumatate de ora. Se sareaza dupa gust si se cotinua fierberea, cand se adauga si carnea fiarta mai inainte; se incearca legumele, cu precadere sfecla, care fierbe mai greu, si se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri. Dupa 10 minute se adauga borsul fiert separtat, o lingura de ulei, leustean si patrunjel tocat si se ia oala de pe foc.
Se drege cu smintina pusa direct in farfurie si se serveste cald.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație