Cartof umplut cu branza la cuptor

2 cartofi mari (daca se poate rosii, sunt mai putin sfaramiciosi), un amestec de telemea de vaca bine desarata (sau branzica dulce de vaci) frecata cu putin unt, ceapta verde tocata, un galbenus de ou si patrunjel tocat.

Cartofii se spala bine pe exterior si se pun la fiert aproximativ 5 -6 minute (din momentul in care incepe sa fiarba apa). Dupa ce se scot cartofii din apa, pentru a nu imprastia compozitia peste tot, inveleste-i in folie de aluminiu sau, mai bine, in hartie de copt (redu cat mai mult contactul alimentelor cu produse ce contin aluminiu). Cu o lingurita sau un cutit subtire se scobesc cat se poate de mult si se umplu cartofii cu amestecul de branzica. Se scot cartofii din folia de aluminiu si se pun intr-o tava unsa cu unt, apoi la cuptor, aproximativ 20 de minute, la foc mic. Se ofera bebelusului cu smantana sau iaurt pe deasupra.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație