Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos de iaurt

Pentru 4 portii:
-8 cartofii medii de fiert
Pentru umplutura:
-100 gr. sunca fiarta
-200 gr. cascaval (Gouda sau Edam)
-1 legatura ceapa verde
-1 rosie
-2 linguri ulei
-sare si piper alb macinat
Pentru sos:
-300 ml.iaurt
-1 arpagic
-1-2 catei de usturoi
Preparare:
Cartofi se spala si apoi se taie in doua pe lungime,se scobeste interiorul cu o lingurita astfel incat sa ramana o coaja groasa de 1 cm.Miezul scos se taie in cubulete mici.
Se taie sunca si cascavalul in cubulete.Ceapa verde se taie partea alba in cubulete si cea verde in rondele.Se opareste rosia se decojeste si se toaca.Se preancalzeste cuptorul la 180 grade.
Se prajeste sunca in ulei fierbinte,pana devine usor crocanta.Se adauga cubuletele de cartofi si ceapa si amestecul se caleste impreuna un scurt timp.Se ia de pe foc si se adauga restul ingredientelor si se condimenteaza dupa gust.
Se aseaza jumatatile de cartof intr-o tava unsa si se umplu din belsug cu amestecul de sunca.Tava se tine la cuptor aprox.50 min.pana cand cartofii se inmoaie iar umplutura devine aurie.
Se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat si arpagicul maruntit si se condimenteaza cu sare si piper.Sosul se serveste intr-un vas mic alaturi de cartofi.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație