Dovleac cu nuci si branza

Am o reteta simpla si rapida cu dovleac de sezon. Este o cina usoara atat pentru adulti cat si pentru copiii de peste 1 an:
Ingrediente (pentru 3 persoane):
1 kg dovleac portoclaiu (ca cel pt placinta);
2 linguri ulei masline;
50 g nuca pecan sau obisnuite (eu le-am sfaramitat, sa fie mai sigur pt copilas);
75 g cas/telemea/branza Roquefort (sau ce aveti si preferati);
putin cimbru, sari si piper dupa gust
Preparare:
Incalziti cuptorul la 220 grade C. Curatati si apoi taiati dovleacul in cubulete de 2 pana la 5 cm, sa fie cat mai uniforme.
Se pune dovleacul cu uleiul de masline intr-o tava la copt timp de 45 de min, sau pana se inmoaie.
Se scoate dovleacul intr-un bol. se presara peste nucile pecan si branza si se amesteca usor.
Se sareaza si pipereaza dupa gust si se orneaza cu cateva fire de cimbru.
Este o cina usoara si rapida, insa foarte delicioasa si nutritiva. Pofta buna!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație