Dovleac cu nuci si branza

Ingrediente (pentru 3 persoane):
1 kg dovleac mic portocaliu, din cel pentru prajitura
2 lingurite ulei de masline
cateva fire cimbru proaspat
50 g nuci pecan (sau nuci obisnuite)
75g branzica vaci/cas/branza Roquefort
sare si piper dupa gust
Preparare:
Incalziti cuptorul la 220C.
Curatati si apoi taiati dovleacul in cubulete de 2 pana la 5 cm, sa fie cat mai uniforme.
Se pune dovleacul cu uleiul de masline intr-o tava la copt timp de 45 de min, sau pana se inmoaie.
Se scoate dovleacul intr-un bol. se presara peste nucile (eu le sfaramitez, sa fie ok pt copilasi mai mici) si branza si se amesteca usor.
Se sareaza si pipereaza dupa gust si se orneaza cu cateva fire de cimbru.
Este o reteta de cina usoara si hranitoare potrivita pentru parinti si copii peste un an. Pofta buna!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație