Friptura de curcan in sos dulce-acrisor

Este o reteta pur si simplu delicioasa. Pentru a o prepara, avem nevoie de urmatoarele:
– 1 pulpa intreaga de curcan
– 1 cescuta pasta de tomate
– 1 cescuta de apa
– 1/2 cescuta vin rosu
– foaie de dafin, cimbru, boia dulce, optional piper boabe
– 2-3 gogosari in otet
– 2-3 catei de usturoi
– o mana de rosii cherry proaspete sau din conserva
– un praf de sare
– putin ulei de masline/ de floarea soarelui de prima presa

Se fierbe pulpa in prealabil la presiune pentru 20 min. Se unge o tava/ vas ceramic/ yena cu ulei de masline, se aseaza pulpa data pe jumatate, se toarna putina apa si ulei deasupra si se condimenteaza dupa gust. Se adauga gogosarul taiat julien si rosiile cherry. Se da la cuptor pentru 15 minute la treapta a 2-a. Se prepara un sos din vin, pasta de tomate, usturoiul pisat care se toarna peste carne si se mai lasa alte 15 minute sa scada. Se poate servi acompaniat de un rizotto simplu.
Pofta buna!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație