Placinta cu branza

Ingrediente necesare: faina (cam 1kg), drojdie (1 cub), zahar (1 cana), sare (1 lingura), branza (2 kg), oua (14 bucati), lapte batut (1/2 cana), untura.Pentru inceput se face aluatul: apa, sare, drojdie si faina. Se adauga o cana de apa, se da un praf de sare, un cubulet de drojdie si se amesteca. Se toarna faina si se framanta pana se obtine coca. Se lasa aluatul la dospit circa 30 minute, acoperit la caldura pana creste. Apoi se face umplutura din branza faramitata amestecata cu oualele si cu zaharul.

Se intinde coca cu facaletul de lemn in foi de dimensiunea tavii, se adauga compozitia, din loc in loc se adauga untura si apoi se ruleaza la fel ca in imagine. Tava se unge cu untura si in ea se aseaza rulourile de placinta dupa care din loc in loc se adauga untura.In cuptorul incins se introduce tava, se lasa pana se rumeneste un pic la suprafata placinta si se adauga cu lingura lapte batut sau iaurt. Se mai lasa circa 10 minute tava la cuptor si apoi se scoate si se serveste.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație