Quinoa cu legume si salata de varza

Quinoa cu legume si salata de varza

Este o reteta nutritiva si versatila, adaptandu-se foarte usor in functie de sezon si preferinte. Si nu mai spun ca la noi s-au golit farfuriile.

Pentru 8 portii pilaf:
8 linguri quinoa uscata
1 ceapa medie taiata marunt, 10-15 cm tulpina praz taiata inele, 3 catei usturoi
2 dovlecei medii, 2 cartofi albi medii, jumatate cartof dulce cam 300g, toate cubulete
3 linguri suc de rosii, 1 legatura marar tocat,
jumatate de lingurita de turmeric (curcuma)
2 linguri ulei de masline presat la rece
sare dupa gust

Pentru salata:
jumatate de varza alba medie tocata marunt
vlastari de praz si lucerna cu trifoi rosu cate jumatate de casoleta
zeama de la 1 lamaie medie
2 linguri ulei de masline presat la rece
sare dupa gust

Se inabuse ceapa, prazul si usturoiul 5 minute intr-un deget de apa, se adauga quinoa spalata bine si lasata 30 min la inmuiat, iar la cate 10 minute de fiert se adauga cartoful dulce, alb si dovlecelul. Dupa cam 40min in total, se adauga sucul de rosii, mararul, sarea, iar cand se ia de pe foc turmericul si uleiul de masline.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație