Supa de rosii cu galuste

Ingrediente(pentru circa 2,5 l) :
~1 morcov mare
~2-3 cartofi maricei
~1/2 telina mica
~1 kg de rosii(aproximativ)
~supa de pui(sau apa)
~sare, piper
~cimbru, rozmarin
Pentru galuste:
~2 oua
~7-8 linguri gris~pregatesti galustele asa: bati ouale cu sare . Am adaugat apoi grisul in ploaie, cate o lingura pe rand, amestecand dupa fiecare pana am obtinut consistenta dorita.Pont: eu nu adaug ulei cum am vazut in majoritatea retetelor, le intareste!
~adaugi galustele in supa, dar numai dupa ce ai adaugat putina apa sau supa rece si ai dat focul la minim, sa nu clocoteasca! Inmuiati o lingurita in supa cateva secunde, apoi luati compozitie cu ea si scufundati-o in supa sa se desprinda galusca, usor, fara graba. Daca nu esti sigura, fa un test: pune doar o galusca sa vezi daca se imprastie, in cazul in care da(desi daca respecti ce ti-am spus, nu prea cred :)) inseamna ca mai trebuie putin gris sau supa e inca prea fierbinte.
~galustele fierb in 10 minute cu capac la foc mic! apoi mai lasati inca 10 minute cu capac, sa fie si mai pufoase
~adaugati sare,piper, cimbru si rozmarin

~sare

Mod de preparare

~spalati legumele si taiati-le cubulete, apoi le punet

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație