Terci din fulgi de ovaz cu ciuperci, branzica si marar

Vreau sa va propun o reteta rapida, sanatoasa si satioasa pe care eu si fiul meu de 2 ani o adoram. Noi de obicei o servim la cina, insa se poate servi la fel de bine si ca mic dejun.
Ingrediente (pt 2 persoane):
1 ceapa mica
3-4 ciuperci champignion marime potrivita
2 catei usturoi
o ceasca fulgi de ovaz
100 g branzica de vaci cu smantana (sau dupa gust)
ulei masline, piper, marar, sare (optional)
Preparare:
Se pune ceapa tocata marunt si ciupercile tocate la calit in 2 lingurite ulei masline. Dupa ce se rumenesc usor, se acopera cu apa, se adauga si usturoiul tocat marunt si se lasa sa fiarba inabusit cateva minute. Se pune putin piper, sare (pt copil eu inca nu pun) si se adauga fulgii de ovaz. Amestecati incontinuu, mai adaugati apa sa nu fie prea uscati, si lasati 2-3 minute sa fiarba toate impreuna, pana se face ca un terci. Se pune in castroane, se adauga branzica de vaci si mararul. Se serveste cald! Pofta buna!
P.S. Acesti fulgi puteti sa ii preparati la fel de usor cu brocolli sau spanac in loc de ciuperci, vor fi la fel de deliciosi!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație