Marti, 17 aprilie – Un meniu colorat…bineinteles in mod natural. asigura o viata-ndelungat!

Necesarul zilnic de vitamina A, pentru fetita mea, in varsta de 1 an si jumatate, i-l asigur printr-o alimentatie diversificata, atat in ceea ce priveste alimentele de origine animala, cat si cele vegetale. Facand parte din categoria vitaminelor liposolubile, pentru a facilita absorbtia vitaminei A, adaug supei/ciorbei de legume putin ulei de masline sau unt. Untul il folosesc si in piureurile de legume. Dupa o alimentare exclusiva, pana la 6 luni, primele alimentele solide introduse au fost morcovul si merele. Fiindca ador meniurile colorate, idee ce doresc sa i-o insuflu si fetitei mele, prin alcatuirea acesteia a unor meniuri, din alimente cat mai diverse,de culoare galbena, portocalie, rosie, verde: morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, dovlecei, cartof dulce, ardei gras rosu, verde, galben,ceapa, usturoi, frunze de spanac, salata, loboda, dovleac, sfecla rosie etc. Acestora le asociezi carnea, ficatul, galbenusul de ou( merge bine cu dovleac, cartof dulce). In perioada eruptiei dentare, ii ofer un morcov crud, bun de rontait. Din meniul ei nu lipsesc nici piureurile de fructe de culoare galbena sau portocalie: caise,piersici, portocale, clementine, mango, banana, ananas etc.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație