Marti, 17 aprilie – Vitamina A

Vitamina A:
-luptă împotriva infecţiilor căilor respiratorii;
-susţine sistemul imunitar, producând anticorpi şi, astfel, durata de boală scade;
-menţine şi păstrează buna vedere;
-ajută la buna funcţionare a ţesuturilor şi a celulelor;
În laptele praf şi în unele tipuri de cereale se adaugă vitamina A. Ea se găseşte într-o cantitate mare în ficat şi rinichi, însă copilul dumneavoastră nu mănâncă în fiecare zi aceste alimente şi din această cauză, organismul trebuie să-şi procure vitamina din alte alimente. Acestea sunt: morcovi, cartofi dulci, ceapă, usturoi, roşii, dovleac, frunze de spanac, piersică, caisă, banane, portocale, ananas, coacăze, zmeură, lămâie, mango, grepfruit, castane, pepene galben, cereale, nap, precum şi uleiuri vegetale şi gălbenuşul de ou.
Fructele galbene şi cele portocalii asigură toată vitamina A de care are nevoie bebeluşul dumneavoastră.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație