Iepure la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

-un iepure, cartofi, sare, piper, ulei, apa si usturoi.

Se portioneaza iepurele, se dezoseaza daca vreti , se pune intr-un vas termorezistent, se adauga cartofii curatati si taiati bucati dupa preferinte, se condimenteaza dupa gust. Eu pun usturoiul intreg , in coaja, zdrobit putin, da o aroma deosebita si nici nu cade greu la digestie( il scot dupa ce e gata iepurele). Se adauga un pahar apa si uleiul, se acopera.
Se baga la cuptorul preincalzit, la foc mediu si se tine cca 90 minute. Daca doriti carnea mai suculenta lasati acoperit pana la terminare , daca nu, luati capacul cu 15 minute inainte .
Nu amestec niciodata compozitia pentru ca sa nu sfaram cartofii. Ii pun intotdeauna deasupra carnii , apa e pana la ei si ies deliciosi, iar carnea nu se lipeste decat daca scade de tot apa.
Se poate pune si ciuperci.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație