Somon la cuptor cu orez

Sunt mama a 3 fetite Elena 7 ani, Maria 1 an si 8 luni si Ioana 4 luni si incerc mereu sa gatesc sanatos pentru familia mea. Si pentru ca trebuie sa mancam des peste asta e una din retetele pe care o facem din cand in cand.
Avem nevoie de :
rondele somon,zeama de la o lamaie, de la o portocala, 200 ml ulei de masline, putin vin alb, sare
Rondelele se spala cu apa rece, se sterg cu un prosop si se presara cu sare pe ambele parti apoi se pun intr-o tava de cuptor. Se amesteca zeama de lamaie cu cea de portocala, uleiul si vinul si se pun peste peste in tava. Se lasa asa o jumatate de ora pe fiecare parte. Se incalzeste cuptorul si se tine la cuptor pana se rumeneste putin deasupra. Eu pun in mijlocul fiecarei rondele de somon cate o bucata de portocala cu tot cu coaja si rondele de rosii care sunt foarte bune coapte.
Se serveste cu pilaf de orez sau orez chinezesc dupa preferinte.
Fetitele mele cele mari prefera acest fel de mancare. Si pentru ca totul sa arate mai bine mereu le aranjez si ornez mancarea cat mai vesel si placut ochiului, dezvoltandu-le astfel si simtul estetic.
Va dorim Pofta buna.!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație