Supa crema de fenicul cu somon afumat

Ingrediente:
2 bulbi de fenicul (700 g)
1 ceapa
1 cartof
4-5 linguri de ulei de masline e.v.
200 ml smantana pentru gatit
550 ml supa vegetala
sare,piper
150 g somon afumat
Pentru inceput curatam feniculul.Taiem extremitatile,curatam frunzele exterioare lovite,taiem fiecare bulb in patru parti apoi eliminam si partea dura din interior. Apoi,intr-o craticioara punem uleiul de masline, ceapa si feniculul tocate si calim timp de 5 minute la foc mic.Adaugam cartoful curatat si taiat bucatele mici si supa vegetala.Fierbem 15-20 de minute pana ce legumele sunt moi,dupa care putem pune smantana.Mai dam un clocot doua si stingem focul.
Potrivim de sare si piper (am folosit un mix de piper) si pasam compozitia cu un mixer vertical pana obtinem o crema de consistenta unei smantani.
Servim cu somon afumat si crutoane de paine.Pofta buna!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație