10 lucruri de făcut la o plimbare prin pădure cu copiii

Cristina Călin, redactor
Primim avertismente de la rude, de la prieteni și, uneori, ne întrebăm dacă nu cumva au dreptate. De partea lor sunt legendele urbane, de partea noastră este știința care spune că este imposibil să răsfeți un copil.

O plimbare prin pădure cu copiii poate fi o experiență minunată și o variantă de a petrece timp de calitate împreună. Toată familia va avea de câștigat și veți rămâne cu amintiri de vis. Nu este vorba doar despre provocările fizice.

O excursie prin pădure pune în valoare și creativitatea și stârnește curiozitatea copiilor. Mai mult, le pune la încercare toate simțurile. Trebuie să asculte cântecul păsărilor, foșnetul frunzelor. Trebuie să încerce cu mâna râuri, pâraie. Trebuie să miroasă flori. O plimbare prin pădure înseamnă cultivarea unei relații cu natura ce ne înconjoară.

  1. Mergeți la vânătoare de … nimicuri. Puteți să vă gândiți de-acasă ce vreți să adunați sau puteți pur și simplu să luați o pungă pe care să o umpleți cu pietre interesante, crenguțe adunate de pe jos, frunze, conuri. Puteți lua orice cât timp pădurea nu are de suferit.

2. Nu există pădure în care să nu găsiți trunchiuri de copaci căzuți și nici copil care să nu se bucure cățărându-se pe ei. Puteți să faceți tot felul de jocuri de echilibristică, de sărit peste ei, de alergat.

3. Căutați urme de animale sălbatice. Jucați-vă de-a detectivii cu copiii și ei vor adora această activitate. Puteți avea norocul să găsiți chiar oase de animale sau să vedeți iepuri și alte vietăți. Ideal ar fi să fie unele care să nu fie periculoase.

Cum protejăm copiii de înțepăturile de insecte?

O plimbare prin pădure e o aventură

4. Culegeți frunze și flori pe care atunci când ajungeți acasă să le puneți la presat. Eventual puteți căuta informații despre fiecare în parte.

5. Construiți un balansoar. E foarte simplu! Când găsiți un trunchi de arbore căzut, faceți efortul și mai căutați încă unul pe care să îl puteți ridica. Pe acesta îl puneți perpendicular pe primul și aveți un balandoar imens pe care copiii se vor da cu bucurie, mai ales dacă participă la construcția lui.

6. Faceți un picnic. După o plimbare de câteva ore copiii vor aprecia și mai mult mâncarea, iar aerul curat le va stârni pofta. Nu uitați să strângeți toate resturile rămase după ce luați masa.

10 moduri prin care plimbarea în aer liber te ajută să te reconectezi cu copilul

7. Cățărați-vă în copaci. Mai distractiv de-atât nu poate fi nimic pentru un copil.

8. Nu vă speriați de noroi! Chiar dacă a plouat cu o zi înainte, nu renunțați la planurile de plimbare prin pădure. Nu trebuie să purtați cele mai bune haine, iar cizmele de cauciuc sunt numai bune pentru astfel de expediții. În plus, copiii vor aprecia că sunt lăsați să meargă pe unde vor fără grija de a se murdări.

9. Puteți prinde insecte pe care apoi să le studiați și să le dați drumul în pădure.

10. Hoinăriți. Nu trebuie neapărat să mergeți pe cărare, ba chiar e indicat să o ocoliți dacă nu vreți să-i plictisiți pe copii.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa