Pozele pe hârtie, cel mai de preț cadou pentru bunici! (P)

Theodora Fintescu, redactor

Nu știu alți bunici cum sunt, dar cei patru ai noștri sunt de toată isprava: își adoră nepoții, adorm și se trezesc cu ei în gând, îi laudă printre prieteni, rude și vecini de parcă ar fi mai deștepți ca Einstein și mai frumoși decât toți copiii de reclamă din lume.

Un singur cusur au bunicii copiilor mei: stau foarte departe de noi și ne vedem doar de 5, 6 ori pe an. În rest, se iubesc și se adoră la telefon. La început, sunau zilnic, fiecare dintre ei: Au mâncat bine azi? Pe cel mic l-a mai durut burtica? Cât a dormit la prânz? Dar nu mai face caca cu mucus, nu? (”Nu mai face, nu ți-am zis că am întrebat și eu dimineață? Acum face bine!”, se auzea în fundal celălalt). Terminam de raportat unuia și suna iar telefonul…Apoi, când nu am mai făcut față, le-am făcut program: bunicii materni sună dimineața, bunicii paterni sună seara, și doar un reprezentant, nu amândoi. Regula nu se aplică atunci când sunt copiii bolnavi, pentru că îi macină grija și e ok să sune zilnic. Toți. Mai bine de trei ani a funcționat schema aceasta iar acum, când sună, vorbește cu ei direct copilul cel mare, iar asta îi face peste măsură de fericiți.

Ce faci când bunicii sunt depășiți de tehnologie

Pe lângă cusurul de a locui departe, bunicii mai au un neajuns: au fost totalmente învinși de tehnologie. În fața unui computer sau smartphone, sunt pierduți ca-n marele New York. Au 65-70 de ani și refuză vehement să deschidă un laptop ”să nu se strice” sau să mânuiască un telefon cu touch screen. Vecina de scară a bunicilor materni are un nepot cu care sunt prietenă pe Facebook. Când nepotul își vizitează bunicii, vecina o cheamă pe mama să vadă pozele pe care le postez cu copiii. Atunci e sărbătoare. Mama o sună pe bunica cealaltă să se laude că a văzut nepoții care, sunt, evident, și mai frumoși decât îi știa, și mai zdraveni, și mai îmbujorați.

 

Într-o lume în care informația zboară dintr-un capăt al lumii la altul cu viteza luminii, situația părinților noștri e de-a râsul- plânsul. Dar oricât am încercat să-i ajutăm să intre în rândul lumii puternic tehnologizate, ne-am lovit de un zid al neputinței.

Pregătim un colaj cu primele realizări!

Soluția noastră se numește Canon. Am luat o imprimantă bună – Canon Pixma TS 9050 – , la care printăm periodic, împreună cu copiii, fotografii pentru bunici. Când ne întâlnim, îi alimentăm cu amintiri să le țină de cald până data viitoare. Următoarea vizită va fi de 8 Martie, iar cadoul pentru bunicuțe va fi un colaj, realizat împreună cu copiii, cu fotografii reprezentând începuturi: prima întâlnire a copiilor, prima linguriță de mâncare, prima serbare, prima baie în mare, prima ședință foto, prima ieșire la zăpadă etc.

Și pentru ca totul să fie mai festiv, ne folosim de un serviciu gratuit care se cheamă Canon Creative Parkhttps://www.canon.ro/endlesstoys/ , prin care putem crea felicitări și rame personalizate pentru bunici.

Procedura este extrem de simplă: alegi modelele care îți plac, descarci tiparul și instrucțiunile, imprimi și urmezi instrucțiunile furnizate. De data aceasta, noi folosim felicitări și rame din Creative Park, însă oferta este extrem de generoasă și îmbietoare, și o sursă excelentă pentru activități cu copiii: se pot crea decorațiuni, animale, decoruri pentru petrecerile celor mici etc.

În toată povestea asta, există mulți câștigători: bunicii – care rămân cu poze de admirat și iubit până la următoarea întâlnire, copiii- care învață să taie, să lipească, să asambleze, să împacheteze și noi, părinții- care petrecem timp de calitate cu cei mici și le umplem sufletele de bucurie propriilor părinți.

 

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa