Reguli de siguranță la locul de joacă. Atenție la șnururi, șireturi și suprafețe fierbinți!

Iulia Mirică
loc de joaca

Distracția la locul de joacă poate fi întreruptă neașteptat, dacă nu te bazezi pe anumite reguli de siguranță.

Locurile de joacă sunt perfecte pentru zilele însorite, deoarece te poți juca împreună cu cei mici și-i poți ajuta să fie activi. Cu toate acestea, în timpul lunilor de vară, când soarele este mai puternic – există câteva îngrijorări legate de siguranță care trebuie luate în calcul, înainte de a merge cu cei mici la distracție. Dacă frecventezi un loc de joacă vara sau ai unul în propria curte, poți lua în considerare aceste reguli de siguranță pentru copii.

1. Ia în calcul temperatura echipamentelor!

În cazul în care terenul de joacă nu este la umbră, suprafețele leagănelor și altor echipamente vor absorbi căldura soarelui. Verifică suprafețele înainte ca cel mic să se joace pentru a evita arsurile.

2. Alege doar atracțiile potrivite vârstei!

Cele mai multe locuri de joacă pentru copii au diferite atracții pentru vârste variate, fiind amestecate între ele. Alege-le pe cele potrivite pentru vârsta copilului tău și vorbește cu cel mic despre siguranță și pericolele care se pot ivi înainte de a-l lăsa să se joace.

3. Evită suprafețele dure la locul de joacă!

Cele mai multe leziuni cauzate la locul de joacă sunt legate de căderi. Suprafețele ar trebui să fie ferite de așchii de lemn și pietricele, covoarele de cauciuc sau alte suprafețe moi fiind perfecte pentru a amortiza căzăturile.

4. Ajută-l pe cel mic să se hidrateze!

Terenurile de joacă sunt adesea departe de casă, așa că asigură-te că iei sticle cu apă la tine, pentru a-i ajuta pe cei mici să fie hidratați în timpul zilelor călduroare.

5. Utilizează cremă cu protecție solară!

Chiar dacă locul de joacă este parțial umbrit, asigură-te că cei mici sunt acoperiți în mod adecvat cu o cremă de protecție solară. Asigură-te că le eviți pe cele dăunătoare. Nu uita și o pereche de ochelari de soare, pentru a le proteja ochii, de asemenea.

6. Limitează joaca în timpul orelor de vârf!

Între 10:00 și 15:00 este perioada în care razele ultraviolete dăunătoare ajung la cel mai înalt punct, temperaturile sunt ridicate, iar riscul ca cei mici să se deshidrateze sau să facă insolație crește.  Evitați să ieșiți în acest interval.

7. Șireturile strânse și hainele să nu atârne!

Dacă te asiguri că șireturile sunt mereu legate, poți evita leziunile rezultate de împiedicare sau de prinderea lor în diferite obiecte din parc. De asemenea, evită și hanoracurile cu șnur pentru a preveni strangularea.

8. Ferește-l pe copil de cuiburi de albine sau viespi!

Dacă vezi vreo albină sau viespe că zboară în zona leagănelor sau a toboganelor, asigură-te că nu există un cuib ascuns în acel perimetru.

9. Stai întotdeauna undeva unde îl poți vedea și auzi pe cel mic!

Indiferent de vârstă, un adult ar trebui să fie prezent întotdeauna în timp ce copiii folosesc terenul de joacă, pentru a preveni pericolele sau pentru a-i ajuta imediat pe cei mici în cazul unei urgențe sau răniri.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa