Vocea ta. Cu mic, cu mare, ne pregătim de sărbătoare. Tema decorațiunilor: Disney

decoratiuni Disney

Când fetița mea avea puțin peste doi ani, în familia noastră a apărut și frățiorul. Și, cam tot de atunci, ea a stabilit că, pe lângă mititelul adus de la maternitate, frații ei sunt: doctorița Plușica, Sofia și Mickey Mouse. Era perioada în care a început să se uite la desene, iar pentru cele trei personaje a făcut o adevărată pasiune, care s-a păstrat până în ziua de azi, când se apropie de magica vârstă de patru ani. Cântă și dansează toată ziua îmbrăcată ca Sofia, își consultă frățiorul și păpușile ca Plușica și plimbă un Mickey de pluș prin toată casa căutând obiecte rotude ca urechile lui.

Și pentru că sărbătorile înseamnă timp petrecut în familie, vom avea alături, într-un fel sau altul, toți ”frățiorii”. Seara, cu o oră înainte de culcare, ambii copii colorează fișe cu personajele Disney, iar pe cele mai vesele le vom prinde cu un fir de ață în brad. Ornamente frumoase, tematice, am găsit AICI , iar copilul cel mare, ajutat de tata, a început deja să decupeze personajele preferate. Pentru această activitate ne folosim exclusiv de imprimantă și de foarfeca pentru tăierea ”globulețelor” cu personaje.

mickey

Brad decorat în stilul Disney

O activitate mai elaborată este programată pentru acest weekend, când vom realiza decorațiuni ce implică mai multă migală. Și, pentru că puștii sunt mici, noi, părinții, va trebui să muncim mai mult. Însă în familiile cu copii mai mari de 3, 4 ani, realizarea ornamentelor va fi floare la ureche. Am cumpărat hârtie colorată, sclipici, cutter și lipici, iar cu ajutorul acestora vom face decorațiuni pentru un brad special, din carton, pe care îl vom realiza tot noi.

Urmărind ACEST tutorial, lucrurile par simple, sper să se dovedească așa și în prezența celor doi spiriduși entuziasmați că mama și tata le dau voie să taie cu foarfeca, să folosească sclipiciul și să lipească.

lionCa să vă împodobiți casa cu personajele preferate ale celor mici, nu trebuie să faceți eforturi de imaginație prea mari. Disney Junior vă ofera aici inspiratie. Fișe de colorat, modele de decupat, tutoriale video și foarte multe idei de activități care au în centru personaje din desenele animate Sofia Întâi, Garda Felină, Doctorița Plușica, Miles în spațiu, Clubul lui Mickey Mouse etc. Iar in perioada sarbatorilor micutii se pot rasfata cu episoade speciale cu cele mai indragite personaje Disney Junior.

După ce vom termina cu decorațiunile, ne mutăm, cu mic, cu mare, în bucătărie. Va fi primul an când vom pregăti împreună biscuiței pentru Moș Crăciun. Iar premiera nu va fi doar pentru copii, ci și pentru tatăl lor, care s-a lăsat înduplecat și a acceptat ca, pentru bucuria celor mici, să-și pună șorțul și să-și suflece mânecile pentru prima dată în viața lui.

Rezultatul va fi, cu siguranță, excepțional. Și nu mă refer neaparat la creația artistică sau la gastronomică, ci la momentele noastre împreună, creând și învățând. Pentru că, nu-i așa, ceea ce contează pentru copii, este să fie alături de mama și tata, de ”frățiorii” din desene și cărți, să fie voie bună în casă, râsete și giumbușlucuri. De Sărbători și în fiecare zi.

 

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Acest articol conține promovare de brand.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație