Vreți să gătiți cu copiii? Iată 12 sfaturi ca totul să iasă perfect!

Cristina Călin, redactor

De cele mai multe ori e nevoie de mult curaj și răbdare ca să vă apucați să gătiți cu copiii. Este păcat să vă refuzați o activitate atât de plăcută, doar pentru că vă este teamă de felul cum va arăta bucătăria la final. Cu puțină organizare veți reuși să duci la bun sfârșit ce v-ați propus și să vă și distrați. Beneficiile sunt multe. Aveți ocazia să-i împrieteniți pe copii cu multe mâncăruri și să le dați anumite responsabilități care odată îndeplinite îi vor face să aibă mai multă încredere în ei.

Joacă-te cu copilul tău: 5 idei de activităţi distractive

Înainte de a vă apuca de gătit porniți de la premisa că vă veți enerva și vă veți distra în același timp. Ar fi bine să nu vă gândiți la prea multe, ci doar la faptul că petreceți timp plăcut cu cei mici. Iată câteva sfaturi care să vă ajute să fie mai mult distractiv decât frustrant.

Alegeți rețeta cu grijă!

mama si fiica in bucatarie

Nu vă complicați cu preparate care necesită multă pregătire și mai ales nu încercați ceva nou. E suficient faptul că trebuie să fiți atenți la copii, nu vă mai trebuie să vă concentrați în totalitate pe modul de preparare.

Activități pe care trebuie să le știe orice copil până în 10 ani

Alegeți rețeta împreună cu copiii

Ca să fie și mai relaxant propuneți-le copiilor 2-3 preparate și lăsați-i pe ei să aleagă. În acest fel vor fi mult mai dornici să vă ajute.

Alegeți ora potrivită

Asigurați-vă că nu sunteți prea obosiți sau înfometați. Ideal ar fi să vă faceți și o cafea sau un ceai înainte de a începe.

7 activităţi de copii pe care le iubesc şi părinţii

Nu transformați totul într-un eveniment major

Dacă accentuați că este ceva deosebit, copii se vor simți presați. Rugați-i să amestece într-un vas, să vă aducă lucruri sau să curețe legume, în funcție de vârsta copiilor.

Organizați-vă!

Înainte de a vă apuca de gătit, faceți ordine în bucătărie, scoateți toate ingredientele și citiți cu atenție rețeta, dacă e nevoie, înainte de a vă apuca de treabă.

Mâncarea gătită în casă, pentru bebeluși. De ce avem nevoie?

Explică-le care sunt pericolele

Spune-le că nu au voie să manevreze oricum cuțitele și de ce. De asemenea, trebuie să știe ce se întâmplă dacă umblă la aragaz. Chiar dacă de vârstă școlară, trebuie supravegheați.

Șorțurile de bucătărie sunt esențiale

Fiecare participant la gătit și hainele lui trebuie să fie protejate. Copiilor li se va părea și mai distractiv dacă vor avea fiecare șorțul propriu.

Cum să creștem copii responsabili și pregătiți pentru viață

Gătiți ce mâncați

Veți fi tentați să gătiți cu copiii prăjituri, însă ar fi mai indicat să alegeți ceva pentru cină. Este mult mai practic, plus că în felul acesta vor mânca mai cu poftă dacă știu că și-au adus și ei aportul.

Învățați-i și desăpre igiena din timpul gătitului

Spălatul pe mâini înainte de a vă apuca de treabă este esențial, însă trebuie să știe că acest lucru trebuie repetat de fiecare dată când ating alimente crude. Carnea este principala vizată, pentru a evita contaminarea încrucișată.

Ciocolată de casă: reţetă uşor de pregătit

Chiuveta va fi atracția principală

Copiii vor vrea să spele vasele mai mult ca să se bălăcească. Aveți grijă să nu aibă printre vase obiecte ascuțite și pregătiți-vă să aveți o podea udă.

Folosiți vase mai mari decât de obicei

Dacă aveți de gând să îi lăsați pe copii să amestece ingredientele este indicat să aibă spațiu suficient. De asemenea, vor avea posibilitatea să apuce mai bine recipientul cu mâna ca să nu ajungeți să adunați mâncarea de pe jos.

Plăcintă cu pui și praz, pentru micii mofturoși

Relaxați-vă!

Dacă v-ați hotărât să gătiți cu copiii ați făcut-o pentru că ați vrut să petreceți mai mult timp împreună, nu ca să faceți preparatul perfect.

Dacă ți s-a părut util acest articol despre idei de activități distractive, dă LIKE paginii noastre de Facebook,unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa