Putem susţine Special Olympics România printr-un simplu gest!

Raluca Dumitrică
Special Olympics
Şi tu poţi ajuta Special Olympics România!
Special Olympics
Şi tu poţi ajuta Special Olympics România!

Direcţionând 2% din impozit, ajutaţi integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale

V-aţi gândit de multe ori să ajutaţi persoanele cu dizabilităţi intelectuale? Acum puteţi să faceţi acest lucru, printr-un simplu gest!

Până pe 25 mai puteţi contribui la susţinerea financiară a Fundaţiei Special Olympics România, direcționând 2% din impozitul pe venit către această organizaţie non-guvernamentală. Alegând ca această sumă să fie redirecţionată către fundaţie, sprijiniţi integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Totodată, le oferiţi acestora şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competiţionale, organizate pe tot parcursul anului.

Oricine poate dona 2% din impozitul pe venit unei organizaţii non-guvernamentale

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, 2% din impozitul pe venit poate fi direcţionat către o organizaţie non-guvernamentală. Cei 2% reprezintă o parte din impozitul care s-a virat statului pentru salariul aferent anului 2013. Pentru redirecţionarea impozitului va trebui să completaţi şi să depuneţi la Administraţia  Finanţelor Publice (ANAF) a localităţii de domiciliu un anumit formular, în funcţie de situaţia veniturilor personale, care este disponibil pe pagina de web a instituţiei, aici sau aici. De asemenea, datele Fundaţiei Special Olympics România, necesare pentru completarea formularului, se găsesc pe site-ul oficial al acestei organizaţii.

Special Olympics din România, parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, că parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, încurajând comunicarea prin sport. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competiţionale. Obiectivul  evenimentelor constă în integrare, socializare, creşterea conştiinţei publice şi recunoaşterea la nivel internaţional a meritelor sportivilor Special Olympics şi răsplătirea eforturilor acestora.

Special Olympics România este singura mişcare din ţară care aduce împreună, pentru un eveniment comun, persoane cu dizabilităţi, membrii familiilor acestora, voluntari, studenţi şi profesionişti din diferite domenii. Organizaţia este, totodată, locul în care sportivii cu dizabilităţi intelectuale se manifestă că persoane active, într-un mediu educaţional şi social, precum şi momentul în care comunitatea conştientizează şi admira abilităţile de care dau dovadă persoanele cu dizabilităţi  intelectuale.

Sportul, o modalitate excelentă pentru a promova toleranţa şi incluziunea socială

Cu peste 27.000 de sportivi în toată ţara, mai bine de  1500 de  antrenori şi voluntari, peste 5000 de elevi şi profesori din şcoli de masă implicaţi în programul SOS Participă!, 11 discipline sportive olimpice, peste 125 de şcoli speciale şi ONG-uri partenere în România, mai bine de 100 de evenimente organizate anual şi 50  evenimente de evaluări ale stării de sănătate oferite gratuit sportivilor, Special Olympics România este un program naţional care a demonstrat că sportul este o modalitate excelenţă pentru a promova toleranţa şi incluziunea socială a tuturor indivizilor.

Jurământul sportivilor Special Olympics este: „Vreau să câştig, dar, dacă nu pot câştiga, vreau să fiu brav în încercarea mea!”

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa