Certificatul Cambridge pentru copiii din clasele primare. Care sunt avantajele?

certificatul Cambridge

Pe lângă faptul că cel mic face progrese privind învățarea limbii engleze, certificatul Cambridge pentru începători îl va ajuta să intre fără examen în clasele cu predare intensivă a limbii engleze.

Certificatele Young Learners Movers și Flyers îi vor fi echivalate, iar nivelul A1 corespunde notei 10.

Examenele Cambridge English sunt realizate de celebra universitate din Cambridge, iar examenul Cambridge English- Young Learners reprezintă o serie de teste antrenante și motivante, destinate copiilor din ciclul primar și gimnazial. Există trei teste pentru verificarea cunoștințelor, Starters, Movers și Flyers, cele două din urmă fiind alese de Ministerul Educației pentru a fi echivalate cu admiterea la clasele de engleză intensiv.

La examenele Young Learners, elevii primesc așa numitele ”scuturi” pentru fiecare dintre cele trei competențe lingvistice: Speaking, Writing, Listening. Pentru ca examenul de admitere în clasa a V-a  în clasele cu predare intensivă a limbii engleze să poată fi echivalate, copiii trebuie să fi obținut un punctaj de minimum 11 scuturi, cu minimum 4 scuturi la două dintre competențe și minimum 3 scuturi la a treia competență.

Cât costă testele pentru a obține certificatul Cambridge pentru copiii mici

Examenele Cambridge English Language Assessment sunt recunoscute de școli, universități, angajatori din sectorul public și privat din toate țările vorbitoare de limba engleză. Succesul obținut în urma susținerii unui examen Cambridge English îți oferă un certificat recunoscut internațional ce demonstrează nivelul tău de limba engleză.

Prețul testării pentru Cambridge English Young Learners este de 280 de lei, iar sesiunile de evaluare și perioadele de înscriere sunt anunțate din timp în școli și pe siteul British Council.

 

 

Examenele se pot organiza și în parteneriat cu școli și instituții de pe întreg teritoriul României. Data examenului este agreată individual cu fiecare școală care dorește să organizeze examenul la sediul acesteia.

British Council organizează și cursuri pregătitoare pentru testele Movers și Flyers pentru copiii de 7-12 ani, în fiecare zi de luni, timp de șase săptămâni. Pregătirea are loc la sediul central British Council, costă 440 de lei, iar la examene cursanții primesc o reducere de 10% din taxă.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante. 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație