John Hunter și Jocul Păcii Mondiale, în România

TOTUL DESPRE MAME

Ați auzit de John Hunter și Jocul Păcii Mondiale? John Hunter este profesor, este expert în teoria inteligențelor multiple și este un mare susținător al educației nonviolente.

La un moment dat, în urma unei călătorii în India, John Hunter a devenit preocupat de modul în care meseria lui de profesor poate contribui la pacea mondială.

A influențat modul de gândire a numeroase generații

Fiind profesor la o școală cu bugete reduse, fără prea multe materiale didactice, Hunter a căutat un mod de a le oferi copiilor educația de care au nevoie prin alte căi. Așa a ajuns să inventeze World Peace Game, un joc care l-a făcut celebru și care i-a asigurat chiar și o invitație la Pentagon.

Cu soldăței, cu case, cu arme, cu terenuri, cu o carte în care sunt notate toate problemele pe care copiii trebuie să le rezolve, Hunter a ajuns să influențeze astfel modul de gândire a numeroase generații, în decursul a peste 30 de ani de când l-a inventat.

John Hunter, un mare susținător al păcii cunoscut în întreaga lume

Premisa de la care a pornit Hunter cu acest joc, a fost cea de a cere scuze copiilor pentru felul dezastruos în care adulții lasă lumea în urma lor si de a-i ajuta pe aceștia să înțeleagă că ei, copiii, pot să aducă o schimbare majoră pozitivă.

Metoda de predare a lui John Hunter, care este și tată, constă în predarea unor experiențe și nu teorii. Prin experiențele oferite, copiii își dezvoltă inteligența emoțională, adaptabilitatea și capacitatea de rezolvare a problemelor reale, aspecte pozitive pe care dorim sa le cultivam cat mai devreme posibil. Pe lângă dezvoltarea gândirii, elevii învață soluționarea de probleme, lucrul în echipă și își cresc increderea de sine.

Prin jocul său, John Hunter a fost consultat cu echipa lui de copii de către Casa Albă și Pentagon, asupra felului în care aceștia văd posibilitatea rezolvării unor probleme mondiale de mediu, crize sociale și politice.

Pe 26 septembrie, John Hunter va susține o conferință pentru părinți și cadre didactice la Hotel Sheraton, în București, iar între 27 septembrie și 1 octombrie va susține Masterclass-ul World Peace Game pentru viitori facilitatori la Școala Verita.

Monica Reu: ”Om bun, de o blândețe copleșitoare”

El va veni în România la invitația Școlii Verita și Asociației pentru Comunicare Nonviolentă (ACNV). Monica Reu, Preşedintele Asociaţiei pentru Comunicare Nonviolentă şi trainer certificat al Center for Nonviolent Communication, scria pe Facebook, zilele trecute: ”Pe parcursul meu ca promotor al educației empatice, au existat câțiva oameni care m-au impresionat așa de tare și au lăsat o urmă atât de profund pozitivă în viața mea, încât cuvintele sunt prea sărace pentru a exprima dimensiunea reală a admirației. Unul dintre ei este John Hunter, om bun, de o blândețe copleșitoare, creatorul World Peace Game. Jocul ăsta ajută 35 de copii simultan să descopere valoarea cooperării, să își dezvolte gândirea critică și creativitatea, să scoată la iveală inestimabile resurse de compasiune pe care le au în ei și, în ultimă instanță, să salveze lumea. Făcând ce le place lor mai tare: să joace un board game 🙂 L-am întâlnit în 2016, când am parcurs un Masterclass de cinci zile cu el.”

Așadar, nu uitați: pe 26 septembrie, John Hunter va susține o conferință la București. Toate detaliile evenimentului le găsiți AICI.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa