5 tipuri de parenting despre care nu știai, aduse de tehnologie

Daniela Ghiorghe
tipuri de parenting

Odată cu trecerea timpului, se schimbă și oamenii și mentalitățile acestora. Dacă acum 100 de ani existau anumite stiluri de parenting, acum au început să apară altele noi, influențate puternic de tehnologie. Emily Wagner de la mom.me a identificat 5 tipuri de parenting de care, probabil, nu știai până acum.

Urmăritorii de pe Facebook

Acești părinți își fac toată cercetarea pe Facebook, adică imită stilurile celorlalți părinți. Urmăresc toate trendurile, fac parte din diferite grupuri tematice și postează cele mai noi știri legate de educație, de obicei fără să le citească. Copiii acestora sunt confuzi însă, din cauza instabilității părinților, care sunt dornici să încerce orice noutate în domeniu.

Parenting de tip Instagram

Această tendință în parenting este legată de felul în care părintele alege să își îmbrace micuțul, mâncarea acestuia, jucăriile sale și până și camera sa. Nu are legătură cu felul în care își cresc copilul, ci mai degrabă cu felul în care vor ca el să arate. De obicei, copiii părinților de tip Instagram au rezultate școlare și IQ-uri mici, pentru că părinții lor sunt prea ocupați să mențină aparențele decât să-i ajute într-un mod constructiv, susține Emily Wagner.

Parenting de tip țestoasă

La fel ca și țestoasele, acești părinți au un stil lent și relaxat și nu își fac prea multe griji în legătură cu educația copiilor. Nu vor să se implice în activități extrașcolare sau sporturi pentru că le este mai comod să nu se implice. Copiii lor nu au aptitudini sociale sau empatie pentru că își petrec prea mult timp cu gadgeturi în mână.

Parenting de tip iPhone

Acești părinți își dezvoltă activitatea de pe telefonul mobil. La propriu. Sunt atât de concentrați asupra telefoanelor lor, încât pierd multe momente frumoase din viața copiilor. Aceștia din urmă nu au de ales și imită stilul părinților lor. Sunt detașați, duc lipsă de empatie și vor atât de mult dragoste și atenție, încât dezvoltă comportamente cu activități riscante, menite să iasă în evidență.

Părinții pe care îi caracterizează calmitatea

Acești părinți nu se enervează, nu țipă, nu fac crize de isterie. Copiii acestora sunt foarte bine adaptați, se simt iubiți și sunt capabili să formeze și să mențină relații sănătoase. Prin prisma comportamentului stabil, care nu trece de la țipete la îmbrățișări, copiii se simt în siguranță. De aceea, copiii lor vor avea succes în viitor, pentru că învață de acum cum să se descurce singuri.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa