4 preparate pentru mic dejun care pot fi pregătite de seara

Cristina Călin, redactor

Micul dejun este primul hop pe care părinții și copiii trebuie să îl treacă în fiecare dimineață. Unii nu știu ce să le mai pregătească celor mici ca să-i convingă să mănânce ceva, alții nu știu cum să facă să scape de mic dejun.

Iată câteva variante de preparate pentru mic dejun pe care le puteți pregăti de seara, de comun acord cu copilul. În felul acesta veți scuti timp prețios dimineața și veți evita refuzul copiilor.

Smoothie-uri smoothie lactatie

Pentru a prepara un smoothie nu aveți nevoie decât de 10 minute în fiecare seară, 5 minute dimineața și un blender. Nu va fi nevoie de furculiță și cuțit, iar micuțul tău va putea să-l consume stând întins pe canapea. Ba chiar îl poate bea în drum spre școală din paharul preferat. Puteți amesteca orice legume și fructe îi plac și un pic de lapte.  Ca să faceți totul mai simplu, puteți porționa de seara fructele și legumele și să le vidați. Exista varianta dea congela fructe de vară pe care să le folosiți când nu mai sunt în sezon. Opțional puteți adăuga semințe de chia sau de in, avocado sau conopidă, chiar și congelate.

Iată câteva rețete care vă pot scoate din impas:

Smoothie de căpșune și banană. 250 ml lapte (de orice fel, chiar și din sursă vegetală), o mână de spanac congelat/o mână de căpșune (proaspete sau congelate), o banană, câteva migdale, un praf de scorțișoară, ghimbir după gust, sirop de arțar după gust.

Smoothie cu unt de arahide și banane. 250 ml de lapte, o lingură de fulgi de ovăz, o lingură de unt de arahide, 3 curmale (curățate de coajă)

Smoothie de fucte și legume. O ceașcă de spanac sau varză kale, 2 cești de lapte sau de apă de cocos, o ceașcă și jumătate de fructe după plac.

Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz sunt o variantă foarte nutritivă pentru micul dejun care pot ține de foame până la prânz. Pentru a face terci este nevoie să îi fierbeți aproximativ jumătate de oră, timp în care trebuie să amestecați fără oprire. Nu este o idee prea bună să stați blocată lângă aragaz 30 de minute în fiecare dimineață. O soluție este să lăsați fulgii de ovăz la înmuiat de seara. Pentru a face acest lucru puneți apă la fiert și adăugați fulgii. Lăsați să fiarbă 1 minut și opriți focul. Acoperiți vasul și lăsați peste noapte. Dimineața nu trebuie decât să mai adăugați puțină apă și să fierbeți încă 10 minute. Deasupra adăugați miere sau sirop de arțar.

Preparate pentru mic dejun pentru toată familia. Sandvișuri reci

Sandvici cu salată, ou și șuncă

Poate nu pare mare lucru să faci un sandviș, dar când trebuie să faci pentru 3-4 persoane, atât pentru mic dejun, cât și pentru pachet, poate deveni stresant. Așa că, le poți prepara de seara, iar dimineața să le încălzești. Pentru acest lucru poți folosi un sandviș maker, un cuptor cu microunde sau, în lipsa acestora, într-o tigaie neaderentă și un capac.

Sandvișurile pot fi chiar congelate. Într-o zi în care ai mai mult timp, poți face mai multe și le poți pune la congelator. Le poți consuma în decurs de o lună.

Brioșe

briose-cu-iaurt-totul-despre-mame

Mirosul de brioșe proaspete poate să vă lumineze dimineața. Dar cine să le facă? Chiar tu! Poți face compoziția, pe care să o pui în forme individuale de brioșe pe care apoi să le congelezi. Dimineața scoți câte ai nevoie și în timp ce toată lumea se pregătește le lași să se coacă. Este unul dintre acele preparate pentru mic dejun care va face toată familia fericită.

Pentru compoziție ai nevoie de 400 g făină, 5 g praf de copt,2 g bicarbonat de sodiu, 2 g sare, 150 g unt la temperatura camerei, 125 g zahăr, 2 ouă, vanilie, 125 g lapte bătut, 60 g iaurt grecesc, 125 g afine. Modul de preparare este foarte simplu. Din aceste ingrediente trebuie să iasă 18 brioșe. Într-un vas se amestecă toate ingredientele solide. Separat se bate untul cu zahărul până compoziția devine pufoasă. Se adaugă ouăle, apoi vanilia. În acest amestec se pun, pe rând, făina, laptele bătut și iaurtul. Se amestecă până compoziția devine omogenă. Se pun și afinele și se amestecă din nou. Se pune compoziția în formele de brioșe. Se dau la congelator. Când vreți să le coaceți, porniți cuptorul la 180 ⁰C și lăsați-le 25-30 de minute.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa